Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2006

Πόλεμος ενστάσεων στον διαγωνισμό για τα τερματικά του ΟΠΑΠ

Πόλεμος ενστάσεων ξέσπασε μεταξύ των υποψηφίων (GTech, Intralot και Scientific Games) για την ανάληψη του έργου που αφορά στην τεχνολογική αναβάθμιση του OΠΑΠ, το οποίο θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 200 εκατ. ευρώ.

Την αρχή έκανε προχθές Τρίτη η Intralot που κατέθεσε ένσταση κατά της GTech, καθώς ο εκπρόσωπος της τελευταίας δεν είχε μονογράψει το πρωτότυπο της προσφοράς. Χθες Τετάρτη, όμως, τελευταία ημέρα υποβολής των ενστάσεων, το φαινόμενο κορυφώθηκε και είχαμε απανωτές ενστάσεις οι οποίες αφορούσαν και στις τρεις εταιρείες.

Όπως αναφέρει Το Βήμα, η Ιntralot κατέθεσε δεύτερη ένσταση κατά της GTech επειδή από την προσφορά της έλειπε το ειδικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο κινδύνου. Επίσης, η ελληνική εταιρεία κατέθεσε ένσταση κατά της Scientific Games ισχυριζόμενη ότι τα δικαιολογητικά των υπεργολάβων της αμερικανικής εταιρείας δεν είναι σωστά.

H Scientific Games υπέβαλε ένσταση κατά της GTech, αφενός γιατί έλειπε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο αλλά και για ψευδείς δηλώσεις. Σύμφωνα με την ένσταση της Scientific, η GTech ψευδέστατα υποστηρίζει ότι οι αρχές των ΗΠΑ δεν εκδίδουν βεβαιώσεις περί πτωχεύσεως, αφού η Scientific, που είναι επίσης αμερικανική, τις προσκόμισε.

H GTech πέρασε στην αντεπίθεση υποβάλλοντας ενστάσεις για 11 θέματα κατά της Scientific και για 2 θέματα κατά της Intralot με κυριότερο το ότι η ελληνική εταιρεία δεν έχει υποβάλει βεβαιωμένη λίστα προσωπικού.

O πόλεμος των ενστάσεων θα καθυστερήσει την εξέλιξη του διαγωνισμού αφού όλες οι ενστάσεις θα πρέπει να μελετηθούν από την επιτροπή αξιολόγησης η οποία και θα εισηγηθεί στο ΔΣ του OΠΑΠ την τελική απόφασή της. Το ΔΣ του OΠΑΠ θα είναι αυτό που θα κρίνει οριστικά ποιες ενστάσεις θα κάνει δεκτές και κατ επέκταση ποια εταιρεία θα αποκλειστεί από τον διαγωνισμό.

Oι θιγόμενοι θα προσφύγουν στα δικαστήρια και μοιραία θα καθυστερήσει η όλη διαδικασία. Βεβαίως, σε περίπτωση που αποκλειστούν πάνω από δύο εταιρείες, ο διαγωνισμός θα κηρυχθεί άγονος.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι χθες Τετάρτη ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Oρφανός δήλωσε ότι στόχος του OΠΑΠ είναι να αναλάβει ο ίδιος τη διαχείριση του Στοιχήματος.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου