Τρίτη 4 Ιουλίου 2006

Γλιτώνουμε την έξωση από FIFA

Η FIFA έδωσε χθες περιθώριο δέκα ημερών για να μη γίνουν νόμος του κράτους οι διατάξεις που είναι αντίθετες με το καταστατικό της. Αν λήξει το τελεσίγραφο, οι ελληνικές ομάδες (εθνικές και σύλλογοι) θα αποκλειστούν από κάθε διεθνή διοργάνωση. Ωστόσο, δεν θα χρειαστεί να επιβληθεί η αυστηρότερη ποινή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι στο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου για τον επαγγελματικό αθλητισμό που θα συζητηθεί σήμερα στη Βουλή δεν θα υπάρχουν οι διατάξεις που αντιβαίνουν με το καταστατικό της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Και έστω στο... παραπέντε, θα βγούμε από το αδιέξοδο.

Να σημειωθεί πως με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση, ο πρόεδρος της FIFA, Γιόζεφ Μπλάτερ του γνωστοποίησε πως η Επιτροπή Εκτάκτων Υποθέσεων της παγκόσμιας ομοσπονδίας, αποφάσισε την αποβολή της Εθνικής Ελλάδος και των ελληνικών συλλόγων από όλες τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις. Εκτός και αν μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες λυθεί το πρόβλημα.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός τόνισε χθες: «Στις 29 Μαΐου, στη συνάντηση που διεξήχθη στη Ζυρίχη με τον πρόεδρο της FIFA κ. Μπλάτερ, συνεφωνήθη η διαδικασία απεμπλοκής από τα προβλήματα που ενεφανίζοντο στις σχέσεις FIFA ΕΠΟ και Πολιτείας. Η συγκεκριμένη διαδικασία είναι σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί με την ψήφιση της συμφωνηθείσης τροπολογίας. Είναι δεδομένη η ολοκλήρωση της συμφωνίας από την πλευρά της ελληνικής Πολιτείας. Βεβαίως, δεν κατανοούμε τη βιασύνη μερικών. Ή μάλλον την κατανοούμε».

Αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή που έφθασε χθες στην ΕΠΟ από τον Γιόζεφ Μπλάτερ: «Δυστυχώς, η FIFA σημειώνει ότι, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις, η δέσμευση του υφυπουργού κ. Ορφανού στην επιστολή του της 4ης Ιουνίου, να τροποποιήσει τον αθλητικό νόμο κατά τρόπο τέτοιο ώστε να αναγνωρίζεται ανεπιφύλακτα ότι για τα ποδοσφαιρικά θέματα μπορεί να αποφασίζει μόνο η ΕΠΟ και τα όργανά της, δεν έχει γίνει σεβαστή.  Ακόμα χειρότερα, το σχέδιο του νέου νόμου περί επαγγελματικών ενώσεων που παρουσιάστηκε πρόσφατα στοιχειοθετεί ένα ακόμα παράδειγμα κατάφωρης παρέμβασης στα ποδοσφαιρικά θέματα».




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου