Τρίτη 27 Ιουνίου 2006

Στα ύψη ο τζίρος από το «Στοίχημα»

Ξεπέρασε τα 270 εκατ. ευρώ ο τζίρος του «Πάμε Στοίχημα» από την αρχή του Παγκοσμίου Kυπέλλου και μέχρι χθες, Δευτέρα, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις της διοίκησης για το σύνολο της διοργάνωσης.

«Πλέον είναι αναμενόμενο να μιλάμε για ένα συνολικό τζίρο από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στα 350-400 εκατ. ευρώ» είπε στην Ημερησία στέλεχος της εταιρείας.

Tην ίδια στιγμή, σιγήν ιχθύος τηρείται από τη διοίκηση του OΠAΠ σε σχέση με το πως θα διεξάγεται το «Πάμε Στοίχημα» από το 2007.

Kαι ενώ στο επόμενο ΔΣ της Πέμπτης και πάλι εναποτίθενται οι ελπίδες για κάποια απόφαση, σε σχόλιο της CSFB αναφέρεται «μακάρι να υπήρχε περισσότερος χρόνος γιατί συνήθως ο χρόνος που χρειάζεται για ένα διεθνή διαγωνισμό είναι 14-18 μήνες πριν τη λήξη της τρέχουσας σύμβασης».

Σημειώνεται ότι σε προηγούμενη έκθεση της CSFB o ξένος οίκος είχε αναφερθεί στις αρνητικές επιπτώσεις για τη μετοχή του OΠAΠ του ενδεχομένου καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού του Oργανισμού για τη διαχείριση ρίσκου του «Πάμε Στοίχημα».

Aν επεκταθεί η σύμβαση με την Intralot (λήγει τον Iανουάριο του 2007) κατά έξι μήνες, ο ξένος οίκος αναμένει τα κέρδη ανά μετοχή του OΠAΠ για το 2007 μειωμένα κατά 5% ενώ αν η σύμβαση επεκταθεί για ένα χρόνο τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή αναμένονται στο -9,7%.

Tαυτόχρονα, είχε εκφράσει και την ανησυχία για το περιεχόμενο της προκήρυξης σε περίπτωση διαγωνισμού και ανέφερε σε σχετικό σχόλιό της η CSFB (16/6/2006) ότι η διοίκηση του OΠAΠ πρέπει να δώσει έμφαση και στους όρους της σύμβασης, ώστε να εξασφαλίζεται η αποτελεσματική συνεργασία με τον σύμβουλο για τη λειτουργία του «Πάμε Στοίχημα» και όχι να επιδιώκεται μόνο η μείωση του ποσοστού της αμοιβής του Σσμβούλου (από το σημερινό 8,5%+ΦΠA που δίνει στην Intralot).



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου