Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2007

Ο ΟΠΑΠ σχεδιάζει βελτίωση των αποδόσεων του «Πάμε Στοίχημα» υπόσχεται ο Β.Νειάδας

Ο ΟΠΑΠ επανασχεδίασε την Τρίτη το κουπόνι του πιο κερδοφόρου του παιχνιδιού «Πάμε Στοίχημα» και σχεδιάζει να βελτιώσει τις αποδόσεις ώστε να καταστήσει το παιχνίδι πιο ελκυστικό στους παίκτες, υπόσχεται ο διευθύνων σύμβουλος Βασίλης Νειάδας.

Σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο Reuters, ο κ. Νειάδας δήλωσε ότι «αυτή τη στιγμή, διατηρούμε το στόχο 66% [γκανιότα ή το ποσοστό από τα έσοδα που διανέμεται στους παίκτες]. Σχεδιάζουμε να τον αυξήσουμε πολύ συντηρητικά και αργά, ανάλογα με τις πωλήσεις του παιχνιδιού».

Ο ΟΠΑΠ ανέλαβε από σήμερα, Τρίτη, τη διαχείριση του παιχνιδιού αθλητικού στοιχηματισμού προκαθορισμένης απόδοσης, σε μία προσπάθεια να περιορίσει το κόστος. Ο ΟΠΑΠ κατέληξε σε συμφωνία 65 εκατ. ευρώ με τη μέχρι σήμερα διαχειρίστρια του παιχνιδιού Intralot, πέρυσι, ώστε να βοηθήσει στη μετάβαση για έξι μήνες.

«Από σήμερα και έως την Πέμπτη σχεδιάσαμε το πρώτο κουπόνι του Στοιχήματος για το οποίο ο ΟΠΑΠ έχει την πλήρη διαχείριση, το οποίο θα προσφέρει στοιχηματισμό σε ένα μονό παιχνίδι και σε 18 διπλά από 68 ξένους αγώνες» είπε ο κ. Νειάδας.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η διαχείριση του «Πάμε Στοίχημα» από τον ΟΠΑΠ θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση του κόστους και αύξηση των εσόδων για την εταιρία.

«Πιστεύουμε ότι το κουπόνι είναι τώρα περισσότερο ελκυστικό για τους παίκτες από ό,τι ήταν το κουπόνι της Intralot τους τρεις τελευταίους μήνες του 2006» είπε ο κ. Νειάδας.

Ερωτηθείς για την πορεία των εσόδων του «ΟΠΑΠ» το 2006, ανέφερε ότι «ο στόχος μας για πωλήσεις άνω των 4 δισ. ευρώ έχει επιτευχθεί».

Τα έσοδα του ΟΠΑΠ διαμορφώθηκαν στα 3,37 δισ. ευρώ, στο εννεάμηνο του 2006, χάρη κυρίως στον αυξημένο στοιχηματισμό κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.

Ο ΟΠΑΠ, με κεφαλαιοποίηση 9,4 δισ. ευρώ, διαπραγματεύεται 17,9 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη για το 2007, σε σχέση με πολλαπλασιαστή κερδών 19,9 για την Ladbrokes και 14,4 για την William Hill.

Η μετοχή του έχει σημειώσει υποαπόδοση 5,77% σε σχέση με την ευρύτερη ελληνική αγορά από τις αρχές του έτους, λόγω ανησυχιών για καθυστερήσεις στο διαγωνισμό για την αναβάθμιση του τεχνολογικού του εξοπλισμού και την μελλοντική ανάπτυξη.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου