Τετάρτη 27 Ιουνίου 2007

Ε.Ε.: Αιτιολογημένη γνώμη για την απαγόρευση ηλεκτρονικών παιγνίων

Προθεσμία δύο μηνών πριν ζητηθεί η επιβολή οικονομικών κυρώσεων


Αιτιολογημένη γνώμη απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα εξαιτίας μη συμμόρφωσής της με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την άρση της απαγόρευσης των ηλεκτρονικών παιγνίων.

Η Επιτροπή υπενθύμισε επίσημα στις ελληνικές αρχές την υποχρέωση τους να άρουν την απαγόρευση όλων των συσκευών παιγνίων, συμπεριλαμβανομένων και των παιγνίων για ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στην υπόθεση C-65/05, της 26ης Οκτωβρίου 2006, η Ελληνική Δημοκρατία με την απαγόρευση όλων των ηλεκτρικών, ηλεκτρομηχανικών και ηλεκτρονικών παιγνίων, συμπεριλαμβανομένων όλων των παιγνίων για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε κάθε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο, εκτός των καζίνων, παραβιάζει τις αρχές της ελεύθερης διακίνησης αγαθών, το δικαίωμα ελεύθερης εγκατάστασης καθώς και το δικαίωμα παροχής υπηρεσιών.

Η Επιτροπή απέστειλε αιτιολογημένη γνώμη στην Ελλάδα επειδή δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να συμμορφωθεί με την απόφαση του Δικαστηρίου.

Η χώρα μας καλείται τώρα να θεσπίσει εντός δύο μηνών από την ημερομηνία παραλαβής της εν λόγω αιτιολογημένης γνώμης, τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να συμμορφωθεί με την απόφαση. Σε αντίθετη περίπτωση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενδέχεται να ζητήσει από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο την επιβολή οικονομικών κυρώσεων.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου