Κυριακή 1 Ιουλίου 2007

Να μειώσει τη ψαλίδα ισχυρών και αδυνάμων στο Champions League επιδιώκει ο Πλατινί

Αλλαγές ετοιμάζει ο Μισέλ Πλατινί στη διοργάνωση του Champions League Τσάμπιονς Λιγκ από το 2009 και μάλιστα σε βάρος των «μεγάλων» χωρών, προκειμένου να δοθούν στα «μικρά» σε δυναμική κράτη περισσότερες πιθανότητες συμμετοχής.

Ο αντιπρόεδρος της UEFA, Γκέρχαρντ Μάγερ-Φορφέλντερ, σε συνέντευξή του στην «Bild am Sonntag», δήλωσε πως ο πρόεδρος της UEFA εξετάζει το ενδεχόμενο αναθεώρησης του συστήματος διεξαγωγής των προκριματικών, όταν λήξουν τα τωρινά τηλεοπτικά συμβόλαια το 2009.

«Για παράδειγμα: η ομάδα που κατακτά την τρίτη θέση στην bundesliga δεν θα αντιμετωπίζει μια ομάδα από ένα μικρότερο έθνος (στον γ προκριματικό γύρο), αλλά παραδείγματος χάριν την τέταρτη ομάδα από την Ισπανία.

» Με αυτόν τον τρόπο υπάρχουν τέσσερις θέσεις λιγοτερες (στη φάση των ομίλων) για τα μεγάλα κράτη. Αυτό θα οδηγούσε σε μεγαλύτερη δικαιοσύνη και δεν θα βλέπαμε πάντα τους ίδιους συλλόγους στο Champions League» τόνισε χαρακτηριστικά ο Μάγερ-Φορφέλντερ.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας τόνισε πως περιμένει την άκαμπτη αντίσταση από τους κορυφαίους συλλόγους, ωστόσο υπογράμμισε ότι η αλλαγή είναι απαραίτητη, επειδή η επιτυχία του Champions League έχει επίσης αρνητική επίπτωση σε ορισμένα εγχώρια πρωταθλήματα, με τους πλούσιους συλλόγους να γίνονται πλουσιότεροι και άλλους να δίνουν έντονη μάχη για να διατηρήσουν επαφή με τους πρώτους.

«Το Champions League είναι μια επιτυχημένη ιστορία. Οι σύλλογοι μπορούν συχνά να κερδίσουν περισσότερα χρήματα εκεί από ό,τι σε ολόκληρη την εγχώρια σεζόν. Αυτά τα τεράστια ποσά... σκίζουν τα εγχώρια πρωταθλήματα σε αρκετά μέρη» κατέληξε ο Γερμανός παράγοντας.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου