Τρίτη 24 Ιουλίου 2007

U-19: Ελλάδα-Γερμανία 3-2

Η Ελλάδα στον τελικό! Η Εθνική Νέων κατάφερε να κάνει το θαύμα της, με δέκα παίκτες να κερδίσει τη Γερμανία με 3-2 και να προκριθεί στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Αυστρία. Νίνης, Μήτρογλου και Λαμπρόπουλος οι "χρυσοί" σκόρερ του συγκροτήματος του Νίκου Νιόπλια που θα αντιμετωπίσει την Ισπανία την Παρασκευή (27/7).

Η ελληνική ομάδα άρχισε "μουδιασμένα", με τους Γερμανούς να πιέζουν από νωρίς για το γκολ. Η αμυντική και η μεσαία γραμμή της Ελλάδας είχαν μικρές αποστάσεις και αυτό ευνοούσε τα "πάντσερ", τα οποία κυκλοφορούσαν τη μπάλα έξω από την περιοχή της Ελλάδας και έχοντας ποδοσφαιριστές με καλά πόδια, δοκίμασαν ορισμένα σουτ.

Δημούτσος και Νίνης είχαν τις πρώτες καλές στιγμές για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο, όμως, βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 25ο λεπτό. Οι Γερμανοί γύριζαν τη μπάλα εντός της περιοχής της Εθνικής ομάδας, αυτή έφτασε στον Μπεν Χατίρα, ο οποίος με όμορφη κοφτή ντρίμπλα ξεπέρασε τον Μπουκουβάλα και με κοντινό σουτ νίκησε τον Στρατηλάτη.

Η… ψυχρολουσία είχε αποτελέσματα για την Εθνική, η οποία ανέβηκε ορισμένα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 40’ κατάφερε να ισοφαρίσει. Μετά από κόρνερ και δύο σουτ που κόντραραν σε Γερμανούς αμυνομένους, η μπάλα έφτασε στη μικρή περιοχή όπου βρίσκονταν ήδη ο Νίνης και ο Μήτρογλου. Την πρωτοβουλία πήρε ο άσος του Παναθηναϊκού, ο οποίος με γυριστό σουτ έκανε το 1-1 που ήταν και σκορ ημιχρόνου.



Η Ισπανία στον τελικό

Η Ισπανία θα είναι η αντίπαλος της Εθνικής Ελλάδας στον τελικό της διοργάνωσης. Οι "φούριας ρόχας" υπερκέρασαν το εμπόδιο της Γαλλίας, αν και χρειάστηκαν τη διαδικασία των πέναλτι.

Οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες δίχως γκολ στα ενενήντα λεπτά της κανονικής διάρκειας του αγώνα και στα τριάντα της παράτασης, σε ένα αμφίρροπο παιχνίδι. Στα πέναλτι, όμως, οι Ισπανοί ήταν πιο ψύχραιμοι και κέρδισαν με 4-2, παίρνοντας την πρόκριση.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα είχε αντιμετωπίσει την Ισπανία στη φάση των ομίλων και είχε φέρει ισοπαλία 0-0, σε ένα ματς που έδωσε την πρόκριση και στις δύο ομάδες.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τις δύο ομάδες να έχουν από μία καλή στιγμή, αλλά και πάλι η Γερμανία είχε την υπεροχή. Ο Νίκος Νιόπλιας έκανε την πρώτη του αλλαγή στο 52’, βάζοντας στο παιχνίδι τον Σιάκκα αντί του Αποστολόπουλου. Ο ρυθμό έπεσε και έτσι η Ελλάδα βρήκε την ευκαιρία στο 58’ να κάνει δύο τα τέρματά της. Ο Μπουκουβάλας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Νίνης έπιασε την κεφαλιά-πάσα από το ύψος του πέναλτι προς τα πίσω και ο Μήτρογλου, με σκαστό γυριστό σουτ, νίκησε τον τερματοφύλακα των Γερμανών, κάνοντας το 2-1.

Αυτό το γκολ ανάγκασε τους Γερμανούς να προχωρήσουν σε δύο αλλαγές, ωστόσο στο 61’ ο Πλιάτσικας αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Τρία λεπτά αργότερα, το κακό συνεχίστηκε για την Ελλάδα, αφού ο Παπασταθόπουλος ανέτρεψε τον Μπόατεγκ και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Ο Μπεν Χατίρα το εκτέλεσε δίχως να αστοχήσει και ισοφάρισε για τα "πάντσερ" που είχαν μισή ώρα στη διάθεσή τους για να πάρουν τη νίκη.

Η Γερμανία κατάφερε να κλείσει στα καρέ της την Εθνική Ελλάδας, που με παίκτη λιγότερο χρειάστηκε λίγο χρόνο για να βρει τα πατήματά της. Μόλις αυτό έγινε, οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια βρήκαν το σθένος να κάνουν αντεπιθέσεις που απείλησαν την εστία των Γερμανών.

Με το γκολ που σημείωσε ο Κώστας Μήτρογλου έφτασε τον Γάλλο Κέβιν Μονέ-Πακέ στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ με τρία τέρματα.

Στο 89’, μετά από καλή στιγμή για την Ελλάδα και κόρνερ, ο Λαμπρόπουλος έπιασε την κεφαλιά και νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα δίνοντας το προβάδισμα στην ελληνική ομάδα. Η πίεση των Ελλήνων μετά το γκολ ουσιαστικά δεν επέτρεψε στους Γερμανούς να βρουν ευκαιρία να ισοφαρίσουν και το 3-2 παρέμεινε μέχρι τέλους.

Η υπερπροσπάθεια των Ελλήνων έπιασε τόπο και τώρα οι νεαροί άσοι περιμένουν την Ισπανία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, μετά την Εθνική Ελπίδων το 1998, την Εθνική Ανδρών το 2004, δίνει το "παρών" σε ακόμα έναν τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αυτή των Νέων. Το μέλλον είναι εδώ…


Οι συνθέσεις

Ελλάδα: Στρατηλάτης, Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος (52’ Σιάκκας), Παπασταθόπουλος, Μονιάκης, Παπαδόπουλος, Δημούτσος (60’ Λαμπρόπουλος), Πλιάτσικας, Νίνης (92’ Σιόβας), Ιωαννίδης, Μήτρογλου.

Γερμανία: Μένελ, Φάικ, Χεβέντες, Μπόατενγκ, Εμπερλαϊν, Μπεν Χατίρα, Σβαμπ, Κρούζε (59’ Φάλκενμπεργκ), Κόνραντ, Εζιλ (61’ Σαμ), Τιράλα.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου