Τετάρτη 1 Αυγούστου 2007

ΟΠΑΠ: Ανακοινώθηκε η συμφωνία με Intralot

Την υπογραφή συμφωνίας τριετούς διάρκειας με την INTRALOTμε αφετηρία την 31η Ιουλίου του 2007 ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΠΑΠ.

Η εν λόγω συμφωνία προβλέπει τον εμπλουτισμό του παιχνιδιού ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ με τη διάθεση νέων προϊόντων στοιχηματισμού, την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών επιχειρησιακής υποστήριξής του, την διάθεση βελτιωμένου λογισμικού διαχείρισης ρίσκου, καθώς και την δυνατότητα επιλογής από τον παίκτη πολλαπλών συνδυασμών σε ενιαίο δελτίο.

Το συνολικό τίμημα για τη διάθεση του εξοπλισμού και του λογισμικού, την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης του παιχνιδιού ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ και τη μεταφορά τεχνογνωσίας για την ανάπτυξη λογισμικού, κατά την τριετή διάρκεια της συμφωνίας, ανέρχεται σε ευρώ 96,5 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ όπου προβλέπεται).

Επιπλέον, η ΟΠΑΠ Α.Ε. αναλαμβάνει την επιχειρησιακή λειτουργία των μηχανογραφικών της κέντρων, αποκτά προς χρήση τον πηγαίο κώδικα του συνόλου του λογισμικού, τόσο των υφισταμένων όσο και των μελλοντικών της παιχνιδιών, καθώς και το περιουσιακό δικαίωμα εκμετάλλευσης των νέων λογισμικών παιχνιδιών που θα αναπτυχθούν.

Η INTRALOT αναλαμβάνει επίσης την υποχρέωση να προβεί στην αναβάθμιση των κεντρικών συστημάτων της ΟΠΑΠ Α.Ε. σε εξοπλισμό και λογισμικό. Το γεγονός αυτό, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΟΠΑΠ, «θα συμβάλει ουσιαστικά στην ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της εταιρείας, αλλά και στην ανάπτυξη νέων εφαρμογών υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, όπως η δημιουργία club παιχτών, η διενέργεια προωθητικών ενεργειών, η πληρωμή λογαριασμών τρίτων, η πώληση εισιτηρίων κλπ.».

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, θα διατεθούν στην ΟΠΑΠ Α.Ε. προς χρήση συνολικά 29.400 τερματικά (τερματικά πρακτορείων νέας τεχνολογίας, τερματικά αυτόνομης χρήσης από τους ίδιους τους παίκτες εντός των πρακτορείων και τερματικά ελέγχου αποδείξεων), ενώ διασφαλίζεται η διαρκής και συνεχής μεταφορά τεχνογνωσίας, η εκπαίδευση των εργαζομένων της στη λειτουργία και διαχείριση του συστήματος και η αύξηση του ωραρίου συντήρησης και υποστήριξης με βάση τις ανάγκες της εταιρείας (στις περιπτώσεις διεξαγωγής LIVE BETTING μέχρι τα μεσάνυχτα).

Ταυτόχρονα διασφαλίζει το δικαίωμα της εταιρείας σχετικά με την ανάπτυξη νέων παιχνιδιών, τη διασύνδεση τερματικών μέσω δορυφόρου, και τη μεταφορά χωρίς επιπλέον κόστος του μηχανογραφικού της κέντρου, εφόσον απαιτηθεί, όπου αυτή υποδείξει.

Τέλος, με τη σύμβαση αυτή ρυθμίζονται επιπλέον οι όροι και τo κόστος για την παροχή από την INTRALOT υπηρεσιών συντήρησης, τεχνικής υποστήριξης και λειτουργίας για το σύνολο του εξοπλισμού (με μονομερές δικαίωμα ανανέωσης από την ΟΠΑΠ Α.Ε. για ένα επιπλέον έτος), ενώ καθορίζονται τα δικαιώματα προαίρεσης που διατηρούν τα δύο μέρη, όσον αφορά στη μεταβίβαση της υλικοτεχνικής υποδομής στην ΟΠΑΠ Α.Ε.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου