Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Φορολόγηση και στο διαδικτυακό τζόγο

Η αναζήτηση εσόδων από την κυβέρνηση φτάνει σύντομα και στον διαδικτυακό τζόγο, καθώς η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε αδειοδότηση και φορολόγηση των εταιρειών που διεξάγουν τυχερά στοιχήματα στο internet. Σήμερα ο «παράνομος» τζόγος στην Ελλάδα υπολογίζεται πως διαμορφώνεται στα 3-4 δισ. ευρώ, μέρος από τα οποία έχει στο «μάτι» η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αθηναϊκής εφημερίδας Citi, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σε στελέχη θεσμικών χαρτοφυλακίων για το σχεδιασμό της κυβέρνησης εν όψει της απελευθέρωσης της αγοράς από την οποία προέκυψε ότι θα μπορούσαν να εισπραχθούν περίπου 250 εκατ. ευρώ το χρόνο αν φορολογούνταν τα διαδικτυακά στοιχήματα των Ελλήνων παικτών.

Τους τελευταίους μήνες έχει ξεκινήσει μια προσπάθειας ελέγχου των στοιχημάτων που πραγματοποιούνται μέσω του διαδικτύου και έχουν εξαγγελθεί μέτρα ώστε να απαγορευθεί στις τράπεζες η εκκαθάριση των συναλλαγών που πραγματοποιούν οι παίκτες μέσω πιστωτικών καρτών από και προς διαδικτυακούς τόπους τυχερών παιχνιδιών. Όμως, το εγχείρημα αυτό της κυβέρνησης είναι ιδιαίτερα δύσκολο λόγω των περιορισμών της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Όσον αφορά τέλος το θέμα της αποκρατικοποίησης του Ο.Π.Α.Π. δεν υπάρχει επαρκής πληροφόρηση αν και ένα πιθανό σενάριο που διατυπώνεται κάνει λόγο για πλήρη ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού. Αρκετοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι προτιμότερο θα ήταν να μην προχωρήσει άμεσα το σχέδιο αυτό, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ενδυνάμωσης της παρουσίας του Οργανισμού στην αγορά και αύξησης του τζίρου από την εισαγωγή του βιντεολόττο ή μιας διαδικτυακής άδειας, γεγονός που θα επέτρεπε την πώληση του Ο.Π.Α.Π. έναντι ενός πολύ μεγαλύτερου αντιτίμου.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου