Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Ατρόμητος vs ΑΕΚ με φόντο την «κούπα» στον ουρανό του ΟΑΚΑ

Αντίστροφα μετρούν Ατρόμητος και ΑΕΚ για τον 68ο τελικό Κυπέλλου Ελλάδας που θα γίνει το Σάββατο (20:30, ΝΕΤ) στο ΟΑΚΑ. Δώνης και Χιμένεθ κατέστρωσαν και τα τελευταία πλάνα τους και έφτιαξαν ο καθένας το δικό του «κλίμα» για την επικράτηση στη μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή.


Το πλάνο του Δώνη

Ό,τι και να δοκίμασε μέσα στην εβδομάδα, ο Γιώργος Δώνης, δεν είναι σίγουρο ότι θα το εφαρμόσει, αφού συχνά κάνει εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής. Πάντως με βάση όσα διαφάνηκαν στις προπονήσεις, ο Έλληνας τεχνικός θα χρησιμοποιήσει κάτω από τα δοκάρια τον Ιτάνζ. Το δεξιό άκρο της άμυνας θα καλύψει ο Σκόνδρας και το αριστερό ο Νάστος. Σαν δεξιός στόπερ θα αγωνιστεί σίγουρα ο Μπαζίνσκι, ενώ παρτενέρ του θα είναι είτε ο Σαμπού, είτε ο Ολιβέιρα.

Ως αμυντικός χαφ θα αγωνιστεί ο Νεμπεγλέρας, ενώ ως αριστερός εσωτερικός μέσος ο Σφακιανάκης. Για την δεξιά πτέρυγα ελαφρύ προβάδισμα έχει ο Σαρμιέντο με εναλλακτική λύση τον Τάτο. Για την επίθεση ο Σαγκανόφκι είναι σίγουρος για τα δεξιά, ενώ στην κορυφή θα χρησιμοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα ο ταχύτατος Καμαρά και αριστερά ο Μπρίτο. Ανοιχτό παραμένει και το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί στην κορυφή ο Αναστασάκος, να περάσει αριστερά ο Καμαρά και στον πάγκο να μείνει ο Μπρίτο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δώνης συμπεριέλαβε όλους τους παίκτες στην αποστολή και θα ανακοινώσει την 18άδα το πρωί του Σαββάτου.



Το σχέδιο του Χιμένεθ

Ο Μανόλο Χιμένεθ σε ό,τι αφορά τα αγωνιστικά του πλάνα δείχνει να έχει κατασταλάξει στον λεγόμενο ρόμβο. Την εστία θα υπερασπιστεί βέβαια ο Σάχα. Στα μπακ, αριστερά θα είναι ο Καράμπελας, ενώ δεξιά ο Γεωργέας. Στα στόπερ το επικρατέστερο δίδυμο είναι το Ματέος-Δέλλας, καθώς ο Μανωλάς τις τελευταίες ημέρες δείχνει να χάνει έδαφος. Σαν καθαρόαιμος κόφτης προβάδισμα έχει να αγωνιστεί ο Ντιόπ, με στηρίγματα δύο εσωτερικούς χαφ στις πλευρές. Στην αριστερή πτέρυγα θα κινείται ο Μίτσελ, ενώ στη δεξιά ο Μάκος. Το ενδεχόμενο να αγωνισθεί ο Λαγός συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες.

Στην κορυφή του ρόμβου ο Ισπανός τεχνικός έχει δοκιμάσει κατά σειρά τους Λυμπερόπουλο, Γκερέιρο και Καφέ. Από τους τρεις, ο πρώτος είναι το φαβορί για να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο της μεσαίας γραμμής με την επίθεση, σε ένα ρόλο που γνωρίζει καλά και έχει παίξει πολλές φορές στο παρελθόν. Οσο για την επίθεση τα πράγματα είναι λίγο πολύ δεδομένα, καθώς ο Χιμένεθ δεν μπορεί να εμπιστευτεί σε έναν τόσο κρίσιμο αγώνα τον Μπάχα. Ετσι, αιχμές του δόρατος θα είναι οι Μπλάνκο και Σκόκο, με τον δεύτερο σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο.


Η αποστολή της ΑΕΚ: Σάχα, Αραμπατζής, Γεωργέας, Ματέος, Γκέντσογλου, Νασούτι, Μανωλάς, Δέλλας, Καράμπελας, Λαγός, Μπαχά, Μάκος, Καφές, Μίτσελ, Γκερέιρο, Μπλάνκο, Λεονάρντο, Σκόκο, Ντιόπ και Λυμπερόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου