Όπως αναμενόταν, η απόφαση του ιδιοκτήτη της Χαλ Σίτι, Ασέμ Αλλάμ να αλλάξει το όνομα της ομάδας σε «Τάιγκερς», όπως δηλαδή είναι το παρατσούκλι τους, προκάλεσε την οργή του κόσμου, που βλέπει τη διοίκηση να παρεμβαίνει στην ταυτότητα του συλλόγου για εμπορικούς λόγους.
Ο αιγυπτιακής καταγωγής ισχυρός άνδρας της ομάδας, δείχνει διατεθειμένος να ακολουθήσει το παράδειγμα του Μαλαισιανού ομόλογού του στην Κάρντιφ, που άλλαξε το σήμα και την φανέλα της ομάδας με απώτερο σκοπό το εμπορικό άνοιγμα στην Ασία. Μόνο που ο Αλλάμ το προχωράει παραπάνω, αφού αλλάζει το όνομα!Ο ιδιοκτήτης της Χαλ ο οποίος ανέλαβε τις τύχες του συλλόγου το 2010 και κατάφερε να τον βοηθήσει να σταθεροποιηθεί οικονομικά, τόνισε ότι το «Σίτι» δεν του αρέσει και για το λόγο αυτό στρέφεται στο «Τάιγκερς».
Παράλληλα, αφαιρεί το συνοδευτικό AFC (Association Football Club), που υπάρχει στο σύλλογο από την ίδρυσή του το 1904 και ρισκάρει με τις αντιδράσεις του κόσμου! Πρόκειται για μια ακόμα παρέμβαση στην ιστορία και την ταυτότητα της ομάδας. Από αυτές που τα αφεντικά που προέρχονται από άλλες χώρες ή από τον επιχειρηματικό κόσμο να μην κατανοούν, αλλά για τον κόσμο παίζουν σπουδαίο ρόλο. Και η απάντηση του Ρικ Σκέλτον, ενός πολύ γνωστού blogger από την οπαδική βάση των νεοφώτιστων στην Πρέμιερ Λιγκ, είναι ξεκάθαρη και αντιπροσωπεύει πολύ κόσμο, ο οποίος μέσω ίντερνετ έχει κάνει γνωστή την αντίθεσή του.
«Η εκτίμηση του κύριου Αλλάμ ότι το όνομα Χαλ Σίτι είναι άσχετο, ότι είναι υπερβολικά συνηθισμένο, αποτελεί μια αηδιαστική χρήση της αγγλική γλώσσας, τόσο αηδιαστική όσο το νέο όνομα που πρότεινε για το σύλλογο. Δεν είναι άσχετο. Είναι το όνομα της ομάδας για 109 χρόνια και μετράει για τον κόσμο. Αυτοί οι άνθρωποι, οι οπαδοί, έδωσαν μάχη για να σώσουν τη Χαλ Σίτι πολλές φορές στα χρόνια που πέρασαν. Είναι το όνομα από κάτι που αγαπάμε, που φροντίζουμε και που θα φροντίσουμε μετά τους νυν ιδιοκτήτες.
Το πιο λυπηρό μέρος της πρότασης του είναι ότι ήρθε μια εποχή που οι οπαδοί έπρεπε να είναι ενθουσιασμένοι από την ευκαιρία της ομάδας να παίξει στην μεγάλη κατηγορία, όχι θυμωμένοι από τη γελοία αλλαγή ονόματος. Και τα συναισθήματα απέναντι στην οικογένεια Αλλάμ, που έχει κάνει εκπληκτικά πράγματα για το σύλλογο και την πόλη μας έπρεπε να είναι στοργής, όχι οργής…»
Θυμίζουμε τις δηλώσεις του Αλλάμ: «Το Χαλ Σίτι είναι άσχετο. Δεν μου αρέσει η λέξη Σίτι επειδή είναι κοινή. Σχετίζεται επίσης με τη Λέστερ, τη Μπρίστολ, τη Μάντσεστερ και αρκετά ακόμα κλαμπ. Δεν μου αρέσει να είμαι σαν όλους τους άλλους. Θέλω ο σύλλογος να είναι ξεχωριστός. Έχει να κάνει με την ταυτότητα. Το Σίτι αποτελεί μια χάλια ταυτότητα και το Hull City Association Football Club είναι πολύ μεγάλο. Στον εμπορικό κόσμο, όσο πιο μικρό το όνομα, τόσο το καλύτερο. Μπορεί να απλωθεί πιο εύκολα. Με τη λέξη Τάιγκερς έχουμε ένα πραγματικά δυνατό μπραντ», δήλωσε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, θα προχωρήσει σε μία μέση λύση, ονομάζοντας το σύλλογο Χαλ Σίτι Τάιγκερς στην Αγγλία και Χαλ Τάιγκερς μόνο στο εξωτερικό.
Ο Εχάμπ Αλλάμ, γιος του προέδρου και αντιπρόεδρος στο σύλλογο, αφού τόνισε ότι καταργούνται τα αρχικά AFC από το όνομα, υποστήριξε ότι δεν περιμένει από όλο τον κόσμο να αποδεχθεί την αλλαγή: «Ο κόσμος έχει το δικαίωμα να αποκαλεί το σύλλογο όπως του αρέσει, είναι η δική τους ομάδας. Δεν θα πάμε στους οπαδούς και θα τους πούμε ότι όλοι πρέπει να αναφέρονται στην ομάδα με τον ίδιο τρόπο».
Οι οπαδοί της Έβερτον κατάφεραν να κάνουν τη διοίκηση της ομάδας να πάρει πίσω την απόφαση για αλλαγή του σήματος, κερδίζοντας μια σημαντική μάχη. Μένει να δούμε αν «Τίγρεις» θα κάνουν το ίδιο. Έχουν δείξει, πάντως, ότι αν χρειαστεί βγαίνουν στους δρόμους!
ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου