Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

7 βασικές συμβουλές για το στοίχημα

Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξουμε, προκειμένου να γίνουμε καλοί στην επιλογή σημείων για το στοίχημα και να έχουμε μεγάλα κέρδη. Το στοίχημα μπορεί να φαίνεται εύκολο σαν παιχνίδι, αλλά είναι ιδιαίτερα δύσκολο αν θέλουμε να είναι και επιτυχημένο οικονομικά, εκτός από ψυχαγωγικά.

Για το λόγο αυτό σας εφιστούμε την προσοχή σε κάποιες παρατηρήσεις και σας προτείνουμε 7 βασικές συμβουλές για στο παιχνίδι σας.

Πιο συγκεκριμένα:


Γνωρίστε τις ομάδες που επιλέγετε:

Μελετήστε τις ομάδες, μάθετε τα δυνατά τους σημεία και τις αδυναμίες τους, τα’ αποτελέσματά τους εντός και εκτός έδρας και αξιολογήστε τις ανάλογα. Πρέπει ν’ αντιλαμβάνεστε τις αλλαγές στην ομάδα από τη μια σεζόν στην άλλη, καθώς οι παίκτες μεγαλώνουν, φεύγουν με μεταγραφές για άλλες ομάδες και οι προπονητές πάνε κι έρχονται. Οι μεγάλες αλλαγές προς το θετικό ή το αρνητικό είναι πολύ συχνές από σεζόν σε σεζόν στα επαγγελματικά ομαδικά αθλήματα.



Στοιχηματίστε σε ομάδες που έχουν κίνητρο:

Πολλές φορές μια ομάδα δεν πιάνει το απόλυτο των αγωνιστικών της δυνατοτήτων και κάποιες άλλες παίζει με πολύ μεγαλύτερη διάθεση και πάθος απ’ ότι φανερώνουν τα στατιστικά της, κυρίως σε κρίσιμους αγώνες. Διαπιστώστε πόσο σημαντικό είναι ένα παιχνίδι για κάποια ομάδα. Αν κάποια ομάδα έχει φτάσει για παράδειγμα στα playoff του ποδοσφαίρου ή του μπάσκετ, μπορεί να είναι πολύ πιο συγκεντρωμένη και παθιασμένη απ’ ότι σε έναν απλό αγώνα του πρωταθλήματος που έχει προηγηθεί. Το ίδιο συμβαίνει και όταν ένας αγώνας είναι «μονόδρομος», όταν πχ. μια ομάδα χάνοντας το ματς υποβιβάζετε ή όταν θέλει να πάρει το «αίμα της πίσω» για μια ήττα στον πρώτο γύρο.



Μην κυνηγάτε τον «κουβά»:

Τα σερί κακοτυχίας είναι μέσα στο πρόγραμμα κάθε παίκτη του στοιχήματος. Μην «τρελαίνεστε» και μην πανικοβάλλεστε και κάνετε το λάθος να στοιχηματίσετε μεγάλα ποσά προκειμένου να «ρεφάρετε» για τις απώλειές σας. Αντίθετα, προσπαθήστε να μελετήσετε τη μέθοδό σας και να μειώσετε τα ποσό που στοιχηματίζετε, μέχρι ν’ αρχίσετε να κερδίζετε ξανά. Να θυμάστε ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει κάποιος παίκτης του στοιχήματος. Όταν αρχίσετε να ξανακερδίζετε, αυξήστε τα στοιχήματά σας λίγο, αλλά μην υπερβάλλετε. Δυστυχώς, όπως τα κακά σερί χαμένων αγώνων, έτσι και τα σερί των κερδισμένων κάποτε τελειώνουν.



Στοιχηματίστε με το μυαλό και όχι με την καρδιά:

Οι πιθανότητες νίκης μια ομάδας πρέπει να προέρχονται από αγωνιστικά κριτήρια και όχι συναισθηματικά. Μην στοιχηματίζετε στη νίκη μιας ομάδας μόνο και μόνο επειδή είναι η αγαπημένη σας, χωρίς να σκέφτεστε τις πραγματικές πιθανότητες νίκης. Πρέπει να είστε πάντα επιλεκτικοί και να θυμάστε ότι οι πραγματικές στοιχηματικές ευκαιρίες προέρχονται από έναν μικρό αριθμό αγώνων σε κάθε κουπόνι. Αν θέλετε να στοιχηματίζετε σε όλους τους αγώνες της Superleague κάθε Σαββατοκύριακο είναι πολύ ριψοκίνδυνο. Καλύτερα να δοκιμάσετε να παίξετε ΠΡΟΠΟ, υπάρχει ακόμα!



Αναζητήστε καλές αποδόσεις:

Για να είστε επιτυχημένοι στο στοίχημα θα πρέπει ν’ αναζητάτε σημεία που ν’ αξίζουν την απόδοσή τους. Αυτό σημαίνει να βρίσκετε «πραγματικές» αποδόσεις για τις επιλογές σας. Αν πιστεύετε ότι η νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στην Ξάνθη αξίζει περίπου 1,30 και κάποια στοιχηματική εταιρεία προσφέρει το σημείο στο 1,50 τότε έχετε βρει μια καλή επιλογή. Στην περίπτωση αυτή ο λόγος ρίσκου και χρηματικής απολαβής είναι υπέρ σας, κάνοντας τη νίκη του Ολυμπιακού μια «δυνατή» επιλογή.



Στοιχηματίστε ενάντια στην κοινή γνώμη:

Κάποιες ομάδες έχουν στενούς υποστηρικτές είτε είναι φίλαθλοι, είτε δημοσιογράφοι. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είναι καλά παραδείγματα. Συχνά υπάρχουν πολύ υψηλές αποδόσεις στ’ αποτελέσματα εναντίον τους, καθώς οι στοιχηματικές εταιρείες προσαρμόζουν τις αποδόσεις τους με τέτοιο τρόπο που αντικατοπτρίζει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα από τον κόσμο. Συνεπώς, το αουτσάιντερ «παίζει» σε υψηλότερες αποδόσεις απ’ ότι ρεαλιστικά θ’ άξιζε να έχει.



Προσέξτε τους τραυματισμούς:

Όχι δεν πρόκειται να τραυματιστείτε παίζοντας στοίχημα… Εννοούμε τους τραυματισμούς των παικτών των δύο ομάδων ενός αγώνα. Ενημερωθείτε για τους τραυματισμούς αλλά μην υπερβάλετε. Μελετήστε τη σπουδαιότητα και το ρόλο ενός παίκτη στην ομάδα και την ποιότητα στον πάγκο. Να θυμάστε ότι συχνά οι «δευτεροκλασάτοι» παίκτες έχουν την ποιότητα και κυρίως το κίνητρο ν’ αντικαταστήσουν τις ελλείψεις στη βασική εντεκάδα και να καθιερωθούν, συνεπώς κάποιες φορές αξίζει να στοιχηματίσουμε σε κάποια ομάδα όταν λείπει ο καλύτερός της παίκτης. Συνήθως αντιδρούμε υπερβολικά στους τραυματισμούς και βρίσκομαι καλές αποδόσεις σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις. Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί σε περιπτώσεις όπου λείπουν περισσότεροι από ένας «παίκτες κλειδιά» ή ο αρχηγός ή «ηγέτης» μιας ομάδας.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου