Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

«Λουκέτο» σε πρωτάθλημα και Κύπελλο σκέφτεται ο Κοντονής

Αναβλήθηκε ο αγώνας ΑΕΚ - Ατρόμητος με απόφαση του Σταύρου Κοντονή 

  
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον χώρο του ποδοσφαίρου μετά τα επεισόδια που έγιναν στην Τούμπα το βράδυ της Τετάρτης, τα οποία οδήγησαν στη διακοπή του αγώνα ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός για το Κύπελλο.

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής φέρεται έτοιμος να εισηγηθεί την διακοπή του πρωταθλήματος στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα πάρει την τελική απόφαση.

Σε περίπτωση που δεν αποφασιστεί η διακοπή του πρωταθλήματος, πρόθεση του κ.Κοντονή είναι να υπάρξει ευρεία σύσκεψη ανάμεσα σε όλους τους παράγοντες του ποδοσφαίρου (ΕΠΟ, Λίγκα και ομάδων) παρουσία και της Κυβέρνησης αλλά και των UEFA και FIFA.

Να σημειωθεί ότι αρχική σκέψη από τους ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό ήταν η άμεση αποχώρηση από το πρωτάθλημα, ωστόσο η πρόθεση του Σταύρου Κοντονή ώθησε τις παραπάνω ΠΑΕ να αφήσουν για την ώρα στην άκρη αυτή τη σκέψη.

Σκέψεις για διακοπή του Κυπέλλου

Εν τω μεταξύ, με επιστολή του προς την ΕΠΟ και την ΔΕΑΒ, ο Σταύρος Κοντονής αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο διακοπής του Κυπέλλου Ελλάδος. Ήδη, με απόφασή του, αναβλήθηκε ο προγραμματισμένος για σήμερα (19:30) αγώνας της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο για τα ημιτελικά του θεσμού.


Αναλυτικά η επιστολή που έστειλε το πρωί σε ΕΠΟ και ΔΕΑΒ:

«Έπειτα από τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά τη χθεσινοβραδινή (02-03-2016) αναμέτρηση μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, διοργανώτρια αρχή του οποίου είναι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ζητάμε την κατά το άρθρο1 παρ.3 του ν.4326/2015 γνώμη σας, εντός της ημέρας και το αργότερο μέχρι τις 16.00 μμ - ενόψει και της επικείμενης (03-03-2016, ώρα 19.30 μμ) αναμέτρησης ΑΕΚ-Ατρόμητος για τα ημιτελικά του θεσμού - προκειμένου να εξεταστεί εάν και κατά πόσο συντρέχουν οι λόγοι για την έκδοση της προβλεπόμενης στην ανωτέρω διάταξη απόφασης του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού περί διακοπής της εν λόγω διοργάνωσης».



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου