Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Μαδρίτη: Οπαδοί της Αϊντχόφεν χλευάζουν Ρομά πετώντας τους κέρματα

Το κίνημα κατά της μισαλλοδοξίας στην Ισπανία ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση και κυρώσεις από την UEFA για τις πράξεις της «ρατσιστικής ταπείνωσης» που διαπράχθηκαν εναντίον Ρομά στην Plaza Mayor της Μαδρίτης από οπαδούς της Αϊντχόφεν. Αυτό αναφέρει στο πρώτο της θέμα η ιστοσελίδα της ισπανικής εφημερίδας AS.

Σε δήλωσή του το κίνημα καταδίκασε την ταπεινωτική συμπεριφορά από τους υποστηρικτές της ολλανδικής ομάδας σε μια ομάδα γυναικών Ρομά, ρουμανικής καταγωγής, που ασκούσαν επαιτεία στο κέντρο της Μαδρίτης. Οι γυναίκες δέχθηκαν ρατσιστικές ύβρεις από την ομάδα των οπαδών της PSV, γεγονός που όπως υπογραμμίζει το Κίνημα κατά της μισαλλοδοξίας μπορεί να συνιστά έγκλημα.
«Αυτό είναι που θα χρειαστεί να μελετήσει ο εισαγγελέας με τις καταγραφές και τις διαθέσιμες μαρτυρίες και σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ολλανδίας, να προχωρήσει σε μια καταγγελία για τις ενέργειες αυτές και μία πιθανή αποζημίωση για τα άμεσα θύματα, επειδή μια δημοκρατική κοινωνία σε τέτοιες πράξεις δεν πρέπει να παραμείνει αδιάφορη», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ζητεί από το Συμβούλιο Αθλητισμού την εφαρμογή του Πειθαρχικού Κώδικα της UEFA, που προβλέπει την επιβολή κυρώσεων, όταν «η ανθρώπινη αξιοπρέπεια ενός ατόμου ή μιας ομάδας ανθρώπων προσβάλλονται για οποιοδήποτε λόγο, συμπεριλαμβανομένου του χρώματος του δέρματος, της φυλής, της θρησκείας ή τις καταγωγής τους».

Την Τρίτη λίγες ώρες πριν τον αγώνα, οι οπαδοί της PSV έπιναν τον καφέ τους στην Plaza Mayor της Μαδρίτης, όταν οι Ρουμάνες άρχισαν να ζητιανεύουν. Οι Ολλανδοί ξεκίνησαν να τους πετούν κέρματα, και καθώς αυτές έσκυβαν να τα μαζέψουν τις περιγελούσαν και τις έβριζαν.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου