Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Tσέλσι: Με συνταγή Special One για νέο τίτλο

H Premier League ξεκινάει αυτό το Σαββατοκύριακο και οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι παίρνουν θέση για να απολαύσουν το ακριβότερο και λαμπερότερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Ένα πρωτάθλημα, στο οποίο η Τσέλσι του Ζοζέ Μουρίνιο επιστρέφει, στοχεύοντας στο να διατηρήσει τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι, αρκετά ευκολότερά από όσο θα περίμενε κανείς, είναι η αλήθεια.

Η συνταγή για την ομάδα του Πορτογάλου θα είναι περίπου η ίδια με την περσινή σεζόν, με το σαφές πλεονέκτημα του ακόμη ενός έτους «δεσίματος» της ομάδας. Η εξαιρετική συμπαγής ομάδα του Μουρίνιο αναμένεται και τη φετινή σεζόν να είναι δυσκολοκατάβλητη, κλασικό χαρακτηριστικό ομάδων Μουρίνιο, αλλά και… ιδαίτερη αποτελεσματική από την μέση και μπροστά.

Άλλωστε τα διαπιστευτήρια δόθηκαν ήδη από τους Ντιέγκο Κόστα, Σεσκ Φάμπρεγκας και τον δαιμόνιο Εντίν Αζάρ, την περασμένη χρονιά, οι οποίοι σκόραραν και μοίραζαν ασίστ με εξαιρετική συνέπεια όλη τη διάρκεια της χρονιάς.



Ήρεμο καλοκαίρι στα μεταγραφικά

Και αν η σταθερότητα έχει γίνει συνώνυμο της Τσέλσι τα τελευταία χρόνια σε καλές και σε λιγότερο καλές σεζόν, η έκπληξη ήρθε στις καλοκαιρινές κινήσεις του συλλόγου. Τα προηγούμενα χρόνια, ο Ρόμαν Αμρπάμοβιτς φρόντιζε να ανεβάζει τη θερμοκρασία με τις μεταγραφικές του κινήσεις και τα υπέρογκα ποσά για ενίσχυση, μοντέλο το οποίο δεν ακολουθήθηκε αυτό το καλοκαίρι.

Ο Πετρ Τσεχ έφυγε για την Άρσεναλ μετά από πολλά χρόνια και πολλούς τίτλους, θέλοντας να πάρει φανέλα βασικού, και τα περισσότερα από τα 14 εκατομμύρια που έβαλε στα ταμεία η Τσέλσι, πήγαν στον αντικαταστατή του Άσμιρ Μπέγκοβιτς, ο οποίος εξαργύρωσε τις εξαιρετικές εμφανίσεις του την τελευταία 5ετία κάτω από τα δοκάρια της Στόουκ.

Στις υπόλοιπες κινήσεις ξεχωρίζει η οριστική αποχώρηση του… μύθου, Ντιντιέ Ντρογμπά και η αντικατάστασή του με τον… αμφιλεγόμενο στο Νησί, Ρανταμέλ Φαλκάο, ο οποίος μετακόμισε στο Στανφορντ Μπριτζ ως δανεικός, θέλοντας να αποδείξει ότι η περσινή κακή χρονιά στην Γιουνάιτεντ είναι απλά μία παρένθεση.

Τέλος, ξεχωρίζουν και οι αποχωρήσεις τον Φελίπε Λουίζ και Κακουτά αλλά και η προσθήκη των ελπιδοφόρων νεαρών, Κένεντι και Νέιθαν.



Μουρίνιο: «Μεγάλος ανταγωνισμός»

Ο Special One προετοιμάζεται για την έναρξη της νέας σεζόν προβλέποντας ότι ο ανταγωνισμός στην Premier League θα είναι πολύ εντονότερος με την ενίσχυση όλων των ομάδων. Σε δηλώσεις του για τη νέα σεζόν ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ίσως κάνω λάθος ωστόσο θεωρώ ότι ο πρωταθλητής θα έχει λιγότερους βαθμούς φέτος. Υπάρχουν τουλάχιστον  διεκδικητές του τίτλου και όλες οι ομάδες ενισχύονται. Κανείς δεν μπορεί να παραπονιέται γιατί όλοι επενδύουν. Βλέπεις ομάδες όπως οι Γουότφορντ, η Μπόρνμουθ, η Κρίσταλ Πάλας, η Στόουκ, όλα τα κλαμπ. Όλες οι ομάδες έχουν καλούς παίκτες και είναι δύσκολο για τις κορυφαίες ομάδες στην Αγγλία, λόγω ανταγωνισμού».

Ο ίδιος προετοιμάζει την ομάδα του για την πρεμιέρα του Σαββάτου. Η Τσέλσι ξεκινάει το ταξίδι για την υπεράσπιση του τίτλου από το σπίτι της το Στάνφορντ Μπριτζ στο Λονδίνο, με αντίπαλο την πάντα υπολογίσιμη Σουόνσι.

Οι στοιχηματικές εταιρείες συμφωνούν ότι οι «μπλέ» του Μουρίνιο ξεκινούν με προβάδισμα, δίνοντάς τους ως φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Συγκεκριμένα, ο Stoiximan.gr προσφέρει σε απόδοση 2,55 την κατάκτηση του τίτλου από την Τσέλσι.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου