Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Προειδοποίηση Κοντονή για διακοπή του πρωταθλήματος!

Να χαμηλώσουν οι τόνοι και να σταθούν όλοι στο ύψος των περιστάσεων ζήτησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, κατά την διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου της Σούπερ Λιγκ που ξεκίνησε χωρίς τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού στη ΓΓΑ και θα συνεχιστεί στα γραφεία του συνεταιρισμού, μετά από αντίδραση των «πράσινων».

Ο κ. Κοντονής ξεκαθάρισε πως θα αναγκαστεί να διακόψει για άλλη μια φορά το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, αν όλα τα μέλη της δεν εφαρμόσουν τους κανονισμούς και τους νόμους.


«Είμαστε στο όριο και θα διακόψουμε το πρωτάθλημα! Είναι το μόνο όπλο που μένει να χρησιμοποιήσουμε και, αν χρειαστεί, θα το κάνουμε. Δεν υπάρχει άλλη λύση, αν δεν εφαρμοστούν οι κανονισμοί και οι νόμοι θα διακόψω το πρωτάθλημα.

Πρέπει να συνεργαστείτε και εσείς και να επεμβαίνετε στην ΕΠΟ. Εσείς πρέπει να πείτε στην ΕΠΟ ότι το ποδόσφαιρο καταστρέφεται. Να δουλέψουμε όλοι μαζί για το καλό του ποδοσφαίρου», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Αθλητισμού.

«Δεν αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας. Δεν κάνετε τίποτα» είπε για τα επεισόδια στα γήπεδα και τόνισε για το θέμα δράσης της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο: «Είμαστε σε κράτος δικαίου. Δεν κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. Αυτό δεν είναι ζήτημα της Κυβέρνησης, αλλά ασχολείται η δικαιοσύνη».

Παράλληλα, ο κ. Κοντονής έθεσε το θέμα του πειθαρχικού κώδικα, τονίζοντας πως στο εξής θα υπάρχει νομοθετική ρύθμιση, ώστε υπεύθυνες να είναι οι ομάδες και όχι η αστυνομία, η οποία θα βρίσκεται έξω από τα γήπεδα.

Οι ΠΑΕ απάντησαν πως ο πειθαρχικός κώδικας είναι «εξοντωτικός» για να παραδεχτεί ο υφυπουργός ότι πράγματι υπάρχουν ορισμένες νομικές αβλεψίες, αλλά το κράτος θα τις διορθώσει σε συνεργασία με τις ομάδες. Τέλος, κάθετος ήταν ο κ. Κοντονής αναφορικά με την χρησιμότητα και εφαρμογή της κάρτας φιλάθλου.

Στη συνέχεια εγκρίθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, τα οποίο περιγράφονται στην ανακοίνωση της Λίγκας που ακολούθησε:

«Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1. Εγκρίθηκε ομόφωνα το πρόγραμμα 20ης-30ης αγωνιστικής κανονικής περιόδου Πρωταθλήματος Super League 2015-16.

2. Επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά η βούληση της Super League περί λειτουργίας του εγγυητικού ταμείου (Super League – Football League – ΠΣΑΠ) και εγκρίθηκαν ομόφωνα οι όροι και οι προϋποθέσεις λειτουργίας αυτού.

3. Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση του συνεταιρισμού προς τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού για το υπό εκπόνηση αθλητικό νομοσχέδιο.

4. Ομόφωνα επί της αρχής έγινε αποδεκτή η πρόταση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τη συμμετοχή Β’ Ομάδων σε εθνικά Πρωταθλήματα».



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου