Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Τέλος εποχής για Φαν Γκάαλ στη Γιουνάιτεντ, κοντά στον Μουρίνιο η Μάντσεστερ

Η αγγλική περιπέτεια του Λουίς Φαν Γκάαλ έφτασε στο τέλος της, καθώς ως το τέλος του μήνα είναι πολύ πιθανό να αφιχθεί στο Old Trafford ο Ζοζέ Μουρίνιο.

Μετά την εντός έδρας ήττα από Σαουθάμπτον, την έκτη φετινή, η διοίκηση των «κόκκινων διαβόλων» προτίθεται να απολύσει τον Ολλανδό τεχνικό.

Το πότε –γράφουν σήμερα τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης- είναι μόνο θέμα ημερών, ειδικά αφού ακόμα και οι ποδοσφαιριστές, κουρασμένοι από τις μεθόδους του, απαίτησαν την απόλυση του πρώην εκλέκτορα της Εθνικής Ολλανδίας.

Πέντε βαθμούς μακριά από την τέταρτη θέση, την οποία καταλαμβάνει η Τότεναμ, η ομάδα του Μάντσεστερ είναι πιθανό να μη συμμετάσχει για δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια στο επόμενο Champions League, κι αυτό θα σήμαινε «τρύπα» στον προϋπολογισμό της πάνω από 45 εκατομμύρια ευρώ.

Μια οικονομική ζημία την οποία η Γιουνάιτεντ δεν μπορεί να επιτρέψει, όχι τουλάχιστον μετά την επένδυση περισσότερων από 350 εκατομμύρια ευρώ που έκανε στα δύο χρόνια παραμονής του Ολλανδού, εξ ου και η επείγουσα ανάγκη μιας δραστικής και απότομης αλλαγής, με τον Μουρίνιο να βρίσκεται στην pole position για τη διαδοχή.

Παρά τις αρνήσεις του ατζέντη του, Ζόρζε Μέντες, είναι αξιοσημείωτο ότι ο πρώην Special One αυτοπροτάθηκε για τον πάγκο της Μάντσεστερ, έχοντας ήδη υποβάλει -σύμφωνα με πηγές της αγγλικής ομάδας- έναν εξασέλιδο φάκελο για να πείσει τη διοίκηση, υποσχόμενος πρωτάθλημα την επόμενη χρονιά!

Το ότι ο Φαν Γκάαλ έχει απολέσει την εμπιστοσύνη παικτών και οπαδών είναι πλέον σαφές σε όλους. Στην ανακοίνωση του ονόματός του αποδοκιμάστηκε στο Old Trafford και ο ίδιος, στο τέλος του παιχνιδιού με τη Σαουθάμπτον, παραδέχτηκε την προσωπική αποτυχία του.

«Λυπάμαι πολύ που δεν κατόρθωσα να σταθώ στο ύψος των προσδοκιών που οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ είχαν εναποθέσει πάνω μου. Καταλαβαίνω στα σφυρίγματά τους» είπε ο Ολλανδός. Λέξεις, που ακούστηκαν σαν αποχαιρετιστήρια δήλωση...





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου