Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2007

Νεκρός οπαδός, άνω - κάτω το «Καμπιονάτο»

Τα κρούσματα βίας που μαστίζουν το ιταλικό ποδόσφαιρο δεν έχουν τελειωμό, αφού όπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων (ANSA), ένας οπαδός έπεσε νεκρός, έπειτα από συμπλοκή σε πάρκινγκ εστιατορίου της Εθνικής οδού στην Αρέτσο, λίγο έξω από την Τοσκάνη!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οπαδοί της Λάτσιο και της Γιουβέντους, συναντήθηκαν στον προαναφερθέντα χώρο και έπειτα από συμπλοκές, ένας εξ αυτών, έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού, ενώ βρισκόταν σε αυτοκίνητο με άλλους οπαδούς της ομάδας του! O αστυνομικός φέρεται να πυροβόλησε στον αέρα, ενώ το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο άτυχος νεαρός, εξετάζεται από την αστυνομία.

Επειτα και από αυτή την τραγική εξέλιξη, ο πρόεδρος της ιταλικής λίγκας, σε συννενοήση με τον υπουργό εσωτερικών της Ιταλίας, αποφάσισαν την αναβολή της αναμέτρησης της Ιντερ με τη Λάτσιο που ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 16:00 της Κυριακής (11/11), οι υπόλοιπες αναμετρήσεις της αγωνιστικής θα ξεκινήσουν 10 λεπτά αργότερα, ενώ παίκτες και διαιτητές θα φορούν μαύρα περιβραχιόνια. Ο Κλάρενς Ζέεντορφ, αρνήθηκε να φορέσει περιβραχιόνιο για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Ο άτυχος 26χρονος Γκαμπριέλε Σαντρί, ήταν dj σε ένα από τα γνωστά κλαμπ της Ρώμης και διατηρούσε φιλικές σχέσεις με αρκετούς παίκτες των «λατσιάλι».

Θέση για το τραγικό συμβάν πήρε και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ρομάνο Πρόντι, ο οποίος είπε: «Αναμφισβήτητα, αυτά τα περιστατικά μας ανησυχούν πάρα πολύ».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ οπαδών της Αταλάντα και της αστυνομίας στο Μπέργκαμο, ενώ περίπου 200 οπαδοί της Ιντερ, μαζεύτηκαν έξω από το «Μεάτσα» και φώναζαν συνθήματα κατά της αστυνομίας. Οπως φαίνεται, το ιταλικό ποδόσφαιρο, προσέθεσε άλλη μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του...



Επεισόδια και στη Ρώμη

Μπορεί το παιχνίδι της Κάλιαρι με τη Ρόμα να αναβλήθηκε, αλλά οι Ιταλοί οπαδοί είναι εξαγριωμένοι... Χαρακτηριστικό είναι ότι περίπου 200 άτομα επιτέθηκαν σε αστυνομικούς στη Ρώμη, την ώρα που η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έγιναν συλλήψεις σε τουλάχιστον τέσσερις πόλεις.

Όπως δήλωσε ένας από τους αστυνομικούς, μερικοί από αυτούς που επιτέθηκαν κρατούσαν πέτρες και κλομπς, ενώ έβαλαν φωτιές σε αυτοκίνητα και έσπασαν τζαμαρίες. Έξω από το «Ολίμπικο» η ένταση συνεχίστηκε, με τους οπαδούς να αναποδογυρίζουν κάδους απορριμάτων και να ρίχνουν φωτοβολίδες στους αστυνομικούς που βρίσκονταν εκεί.



Διακοπή στο Αταλάντα-Μίλαν

Τα επεισόδια που ξέσπασαν στο Μπέργκαμο πριν την έναρξη του αγώνα της Αταλάντα με τη Μίλαν, μεταφέρθηκαν και εντός του γηπέδου, αφού οι οπαδοί των γηπεδούχων, έσπασαν το προστατευτικό που χωρίζει τις εξέδρες από τον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν να εισβάλουν, με στόχο την διακοπή της αναμέτρησης. Το περιστατικό έλαβε χώρα στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης και το παιχνίδι διακόπηκε οριστικά.

Οι οπαδοί της Αταλάντα, όπως και ορισμένοι εκ των οπαδών της Γιουβέντους που μετέβησαν στην Πάρμα για το ματς με την ομώνυμη ομάδα στο «Ενιο Ταρντίνι», αντιδρούν στην απόφαση της ιταλικής λίγκας να διεξαχθεί κανονικά η αγωνιστική, παρά τον θάνατο του οπαδού της Λάτσιο.

Οι οπαδοί αντιδρούν, διότι πέρυσι, όταν είχε σκοτωθεί ο άτυχος αστυνομικός στο ματς Κατάνια-Παλέρμο, αποφασίστηκε να μην διεξαχθεί η αγωνιστική, ενώ τώρα που χάθηκε ένας απλός πολίτης αποφασίστηκε να διεξαχθεί κανονικά το πρωτάθλημα.

Επίσης, σύμφωνα με απόφαση της Λίγκας αναβλήθηκε και το παιχνίδι της Ρόμα με την Κάλιαρι.



Έχασε την ευκαιρία η Φιορεντίνα

Στη σκιά των τραγικών γεγονότων που συγκλονίζουν (για άλλη μια φορά) το ιταλικό ποδόσφαιρο, έγιναν, με δεκάλεπτη καθυστέρηση στην έναρξή τους, οι αγώνες στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής.

Η Φιορεντίνα γνώρισε την ήττα από την Ουντινέζε μέσα στο «Αρτέμιο Φράνκι» και έχασε την ευκαιρία να αναρριχηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας. Η Ουντινέζε πήρε τη νίκη με 2-1 με τα γκολ των Κουαλιαρέλια (23’) και Ντι Νατάλε (63’), ενώ είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Πατσίνι (28’) για τους «βιόλα» που ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Πασκουάλ (83’).

Η αντίπαλος της ΑΕΚ στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ αγωνίστηκε με τους: Φρέι, Ποτέντσα, Κρόλντρουπ, Νταϊνέλι, Πασκουάλ, Ντοναντέλ (66’ Γιόργκενσεν), Λιβεράνι (Κουζμάνοβιτς), Μοντολίβο, Σεμιόλι, Πατσίνι (46’ Βιέρι), Μούτου.

Μεγάλο ματς έγινε στο «Ένιο Ταρντίνι», με την Πάρμα και τη Γιουβέντους να μένουν στο 2-2. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0 με τα γκολ των Γκασμπαρντόνι (43’, πεν.) και Πισάνου (57’), ενώ η «Γιούβε» με δύο γκολ σε ένα πεντάλεπτο (Λεγκροτάλιε 76’, Ιακουίντα 81’) έφυγε με το βαθμό. Ο αγώνας σημαδεύτηκε από τρεις αποβολές, με τους Κιελίνι (Γιουβέντους) και Μορφέο (Πάρμα) να αποβάλλονται στο 78’, ενώ ο Κολί αποβλήθηκε στο 92’ για την Πάρμα που ολοκλήρωσε με εννέα.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, η Ρετζίνα νίκησε με 2-0 την Τζένοα με τα γκολ των Αμορούζο (32’) και Ζοέλσον (81’), η Λιβόρνο εκτός έδρας τη Σιένα με 3-2 με τα γκολ των Ταβάνο (17’), Μπέργκβολντ (31’) και Κνέζεβιτς (42’), ενώ για τη Σιένα σκόραραν οι Μακαρόνε (18’) και Λορία (92’).

Τέλος, Τορίνο και Κατάνια έμειναν στο 1-1. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Μαλονγκά στο 15’, ενώ ο Μαρτίνεζ στο 63’ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.


Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής:
ΣΑΒΒΑΤΟ: (10/11)
Σαμπντόρια-Εμπολι 3-0
Παλέρμο-Νάπολι 2-1

KΥΡΙΑΚΗ: (11/11)
Αταλάντα-Μίλαν διεκόπη
Φιορεντίνα-Ουντινέζε 1-2
Ιντερ-Λάτσιο αναβλήθηκε
Πάρμα-Γιουβέντους 2-2
Ρετζίνα-Τζένοα 2-0
Σιένα-Λιβόρνο 2-3
Τορίνο-Κατάνια 1-1
Ρόμα-Κάλιαρι αναβλήθηκε



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου