Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2007

Όρθιος για πρόκριση

Ζωντανός στη μάχη της πρόκρισης έμεινε ο Ολυμπιακός, που δέχτηκε μεγάλη πίεση στο Καραϊσκάκη από τη Ρεάλ αλλά κράτησε το 0-0.

Τρομερή πίεση δέχτηκε από τη «βασίλισσα» ο Ολυμπιακός αλλά έμεινε όρθιος παρά την ατυχία να τραυματιστούν ακόμα δύο παίκτες του (Ραούλ Μπράβο και Σέζαρ) και ν’ αποχωρήσουν αναγκαστικά από τον αγωνιστικό χώρο.

Η ομάδα του Μπερντ Σούστερ είχε δύο δοκάρια στο α’ μέρος, αλλά στην επανάληψη έδειξε ότι της αρκεί και η ισοπαλία.

Καλύτερος παίκτης των γηπεδούχων ο Νικοπολίδης, έσωσε την εστία του σε σωρεία ευκαιριών των «μπλάνκος».

Πλέον, οι Πειραιώτες πάνε για θετικό αποτέλεσμα στις 28/11 στο «Ολίμπικο» της Ρώμης κόντρα στη Λάτσιο, σ’ ένα ματς που ήδη έχει τον χαρακτήρα του «τελικού» για το συγκρότημα του Τάκη Λεμονή.

Με ήττα ο Ολυμπιακός μένει οριστικά εκτός «16άδας» του Τσάμπιονς Λιγκ και θα κυνηγήσει την έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ μέσω της 3ης θέσης στο τελευταίο ματς στο Καραϊσκάκη κόντρα στη Βέρντερ.

Στο Καραϊσκάκη κόντρα στη Ρεάλ -που δεν νίκησε για 4η φορά εκτός έδρας τους Πειραιώτες- πάντως, ο Τάκης Λεμονής έδωσε ρεσιτάλ από τον πάγκο του, οι παίκτες ήταν συγκινητικοί, ενώ όποια κενά υπήρχαν εντός αγωνιστικού χώρου καλύφθηκαν επάξια από τις φωνές του κόσμου που στο τέλος αποθέωσε τους πρωταθλητές.

Ηταν ίσως η πρώτη φορά που οι πρωταθλητές Ελλάδας στάθηκαν τυχεροί σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Στο πρώτο μέρος, οι γηπεδούχοι ήταν εμφανώς έξω από τα νερά τους και έδειξαν σοβαρή αμυντική δυσλειτουργία.

Ούτως ή άλλως πριν από την έναρξη της αναμέτρησης το μεγάλο ερωτηματικό για τους Πειραιώτες ήταν πως θ' αντιδράσουν, με δεδομένες τις απουσίες των Αντζα, Τοροσίδη και Λεντέσμα.

Οι παίκτες της οπισθοφυλακής έπαιξαν για πρώτη φορά μαζί, ενώ η έλλειψη του Αργεντινού μέσου στοίχισε, καθώς κανένας δεν κατόρθωσε να βγάλει την ομάδα μπροστά.

Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τις συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί και έφτασαν απειλητικά στην εστία του Νικοπολίδη, ο οποίος όμως έκανε εκπληκτική εμφάνιση όπως και ο Πάντος.

Στην πρώτη σοβαρή επίσκεψή τους στην εστία του Ολυμπιακού (14’), ο διεθνής πορτιέρο απομάκρυνε την μπάλα στο σουτ του Σναϊντερ, ενώ στην επόμενη οργανωμένη τους επίθεση (35’) ο Φαν Νίστελροϊ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του 36χρονου τερματοφύλακα.

Νωρίτερα (24’), μετά από κόρνερ, ο Στολτίδης και ο Ντιαρά διεκδίκησαν την μπάλα και αυτή κατέληξε ξανά στο δοκάρι του Νικοπολίδη, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο μέσος από το Μάλι φάνηκε να ανατρέπεται από τον Γκαλέτι. Σ’ αυτό το διάστημα και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, οι «ερυθρόλευκοι» κατόρθωσαν να δημιουργήσουν κίνδυνο για την εστία του Κασίγιας μόνο μία φορά.

Ηταν στο 38ο λεπτό όμως από το σούτ του Ραούλ Μπράβο η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στην επανάληψη, η αγωνιστική εικόνα φάνηκε να αλλάζει και σ’ αυτό συντέλεσαν οι κινήσεις του Τάκη Λεμονή, ο οποίος πραγματικά έκανε μαγικά, ακόμα και όταν υποχρεώθηκε να χρησιμοποιήσει τον Αρτσούμπι ως αριστερό μπακ αντί του Ραούλ Μπράβο που τραυματίστηκε.

Αρχικά, βλέποντας τον Λούα Λούα σε κακή μέρα, ο τεχνικός των γηπεδούχων ρίσκαρε και έπαιξε με σύστημα 4-4-2, δηλαδή τοποθέτησε τον Αφρικανό δίπλα στον Κοβάσεβιτς και στον άξονα έπαιξαν τα δύο αμυντικά χαφ. Ακολούθως ο 48χρονος προπονητής αναγκάστηκε να προχωρήσει σε νέες αλχημείες όταν αποχώρησε λαβωμένος και ο Ζούλιο Σέζαρ.

Τότε, έδωσε εντολή στον Πατσατζόγλου να παίξει ως στόπερ και έριξε στην μάχη τον Μενδρινό σε θέση αμυντικού χαφ!!!

Κυριότερες στιγμές του β’ μέρους αυτές των Γκαλέτι (54’), Σναϊντερ (68’, 72’) και Ράμος (89’)...


Κίτρινες: Τζόρτζεβιτς, Στολτίδης, Πάντος - Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Πάντος, Ζεβλάκοφ, Ζούλιο Σέζαρ (74' Μενδρινός), Ραούλ Μπράβο (52' Αρτσούμπι), Πατσατζόγλου, Στολτίδης, Τζόρτζεβιτς, Γκαλέτι, Λούα Λούα, Κοβάσεβιτς (80' Κωνσταντίνου).

ΡΕΑΛ Μ.: Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Καναβάρο, Χάιντσε, Μαρτσέλο, Ντιαρά, Γκάγο, Ρομπίνιο (82' Σαβιόλα), Σνάιντερ, Ραούλ (82' Μπαλμπόα), Φαν Νίστελροϊ.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου