Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Απεργούν οι πράκτορες στις 7 και 8 Ιανουαρίου

Απεργία για τις 7 και 8 Ιανουαρίου (Παρασκευή και Σάββατο) προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ (ΠΟΕΠΠΠ) με βασικό αίτημα να μην προχωρήσει το υπουργείο οικονομικών στην κατάργηση του Μοναδικού Συντελεστή Καθαρού Κέρδους (που είναι ήδη 40% επί των βεβαιωμένων από το ίδιο το Δημόσιο πωλήσεων) και στην επιβολή Βιβλίων Εσόδων-Εξόδων.

Οι πράκτορες είχαν πάρει παράταση μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2010 ώστε να μην τηρούν βιβλία εσόδων και εξόδων αλλά τώρα φαίνεται πως το υπουργείο επισπεύδει τις διαδικασίες. Το υπουργείο υποστηρίζει πως όλοι οι επαγγελματίες τηρούν βιβλία αλλά και εκτιμά ότι μέσω της διαδικασίας αυτής θα υποχρεούνται οι συναλλασσόμενοι με τους πράκτορες να εκδίδουν τιμολόγια.

Οι πράκτορες με τη σειρά τους αναφέρουν ότι τα έσοδά τους είναι βεβαιωμένα από το ίδιο το δημόσιο και δεν τίθεται θέμα φοροδιαφυγής, ο μοναδικός συναλλασόμενος μαζί τους είναι ο ΟΠΑΠ και επισημαίνουν ότι δεν μπορούν να τηρούν βιβλία καθώς το κράτος δεν δέχεται να περνούν στα έξοδα οι ζημιές τους (π.χ. επιστροφή απούλητων λαχείων, ακύρωση εντολών κ.α.), στις οποίες διαπιστωμένα δεν μπορούν να εκδοθούν παραστατικά.

Για να παραχωρήσει το κράτος το δικαίωμα στους πράκτορες να μην τηρούν βιβλία εσόδων - εξόδων οι τελευταίοι πρότειναν να προκαταβάλουν το φόρο που τους αναλογεί. Δηλαδή να μην πληρώνουν στο τέλος της χρονιάς αλλά κάθε μήνα το φόρο που τους αναλογεί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΠΠΠ κ. Κ. Τοπτσίδη, αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους θα ακολουθήσουν επαναλαμβανόμενες απεργίες.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου