Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Αντιμετωπίζοντας ένα κακό σερί

Τα κακά σερί αποτελεσμάτων που έχουν ως αποτέλεσμα τα χρήματα μας να κάνουν «φτερά», υπάρχουν στο στοίχημα και πολλές φορές «τρελαίνουν» ακόμη και τους πιο έμπειρους επαγγελματίες παίκτες. Όπως τα καλά σερί, έτσι και τα κακά σερί είναι μέσα στο πρόγραμμα και αναπόφευκτα αργά ή γρήγορα θα κάνουν την εμφάνισή τους, όμως αυτό που πρέπει να έχουμε κατά νου είναι πως ο γενικός μέσος όρος των αποτελεσμάτων σε βάθος χρόνου και όχι σε μικρά χρονικά διαστήματα είναι αυτός που έχει πραγματικά σημασία.

Εάν ρωτήσετε παίκτες που ασχολούνται επί χρόνια καθημερινά με το στοίχημα, θα σας διηγηθούν ιστορίες «τρόμου» από κάποια άσχημα σερί που κατά καιρούς βίωσαν στο παιχνίδι τους. Ωστόσο, το πιθανότερο είναι να σας πληροφορήσουν επίσης ότι ένα από τα μεγαλύτερα προσόντα που θα πρέπει να διαθέτει ένας παίκτης που ασχολείται σχολαστικά με το στοίχημα είναι να κρατά πάντα μια πιο επιφυλακτική στάση και να είναι έτοιμος για παρόμοιες άσχημες καταστάσεις.

Αν και οι περισσότεροι έχουμε την τάση να ξεχνάμε εκείνες τις περιπτώσεις στις οποίες η θεά Τύχη είναι ιδιαίτερα γενναιόδωρη μαζί μας, πάντα θυμόμαστε τις άσχημες στιγμές και μας πιάνει ταραχή όταν τις αντιμετωπίζουμε. Αυτή η κατάσταση κάνει πολλούς να χάνουν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους ή στο σύστημα που χρησιμοποιούν όταν στοιχηματίζουν, ακόμη και αν αυτό είναι δοκιμασμένο και επιτυχημένο σε βάθος χρόνου. Έτσι, πολλοί αυτοαναγκάζονται να αλλάξουν τη στοιχηματική τους φιλοσοφία και το στυλ παιχνιδιού που ακολουθούν, τα οποία υπό κανονικές συνθήκες είναι μάλλον τα τελευταία πράγματα που θα έπρεπε να αλλάξουν.

Το ιδανικό σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις είναι να διατηρεί κάποιος την ψυχραιμία του, γιατί μόνο σε κατάσταση ηρεμίας μπορούμε να πάρουμε σωστές αποφάσεις και να δούμε τι πραγματικά φταίει. Καλό είναι επίσης να δείχνουμε ιδιαίτερη προσοχή στους αριθμούς και τα στατιστικά μας για να το επιτύχουμε αυτό. Προσπαθήστε να δείτε προσεκτικά τα χαμένα σας στοιχήματα και να καταλάβετε κατά πόσο τα άσχημα αποτελέσματα προήλθαν από τα «παιχνίδια της τύχης» ή ενδεχομένως από λάθη και παραλείψεις δικές σας ή από έλλειψη προσοχής και μελέτης του κάθε αγώνα.

Ωστόσο, μην πέσετε στην παγίδα στην οποία πέφτουν πολλοί, να «κολλήσετε» δηλαδή σε μεμονωμένες περιπτώσεις. Ένα-δύο λάθη είναι λογικό να γίνουν, μην αυτοκτονήσετε κιόλας, το ζήτημα είναι κατά πόσο μπορούμε να έχουμε καλά παιξίματα σε ένα υψηλό ποσοστό και να δούμε τις περιπτώσεις εκείνες που μας κάνουν να χάνουμε σε σταθερή βάση. Βέβαια, αν ανακαλύψετε ότι για παράδειγμα μια ομάδα σας στέλνει συνέχεια στον «κουβά» με αλλοπρόσαλλα αποτελέσματα που δεν έχουν κάποια λογική, θα ήταν καλύτερο να τη θεωρήσετε ως εξαίρεση και να την αποφύγετέ την επόμενη φορά που θα ξαναπαίξετε.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου