Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

«Εβάλαμε οχτώ στον Ολυμπιακό»

Σαν σήμερα πριν από 81 χρόνια η παρέα του Άγγελου Μεσσάρη κερνούσε οκτώ τεμάχια τον Ολυμπιακό. Το leoforos.gr θυμάται...



Η 1η Ιούνη του 1930 θα στοιχειώνει για πάντα τους λιμανίσιους. Εκείνη την ημέρα η μεγάλη ομάδα που είχε δημιουργήσει ο Ούγγρος Γιόσεφ Κίνσλερ διέλυε τον Ολυμπιακό των αδερφών Ανδριανόπουλων με 8-2 στο γήπεδο της Λεωφόρου, πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία των ντέρμπι των αιωνίων, ρεκόρ που παραμένει... ακατάρριπτο έως και σήμερα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που ανέδειξε ποτέ η Ελλάδα, ο Άγγελος Μεσσάρης.

Οι Ολυμπιακοί έφτασαν στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας κρατώντας ένα φέρετρο για να «κηδέψουν» τον Παναθηναϊκό θεωρώντας πως έχουν το πρωτάθλημα στο... τσεπάκι τους, όμως τα σχέδιά τους ανατράπηκαν. Για την ακρίβεια έχασαν το μέτρημα, με το «τριφύλλι» να διαλύει τον αντίπαλό του από το πρώτο κιόλας ημίχρονο με τους Μεσσάρη και Συμεωνίδη να πετυχαίνουν απο δύο γκολ για το 4-0.

Στην επανάληψη ο Πιερράκος ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-0, με τον Γιώργο Ανδριανόπουλο να πετυχαίνει τα δύο γκολ του Ολυμπιακού και να διαμορφώνει το 5-2. Ο Παναθηναϊκός, όμως, ήταν ασταμάτητος. Ο Κουράντης έκανε το 6-2, για να ακολουθήσουν δύο ακόμα τέρματα από τον Πιερράκο και τον Μηγιάκη.

Ο Ολυμπιακός ταπεινώθηκε από την παρέα του Μεσσάρη μπροστά στα μάτια 10.000 φιλάθλων (ρεκόρ για αυτή την εποχή), ενώ μετά τη λήξη του αγώνα, το φέρετρο διαλύθηκε και τα κομμάτια του χρησίμευσαν για τα επεισόδια που ακολούθησαν, τα πρώτα ίσως καταγεγραμμένα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στον επαναληπτικό ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-1 και πήρε τον τίτλο σε μια χρονιά όπου οι οπαδοί του «τριφυλλιού» είχαν σκαρώσει το δίστιχο: «Εβάλαμε οχτώ στον Ολυμπιακό και τέσσερα στον Άρη, γεια σου Άγγελε Μεσσάρη!».





Τα γκολ του αγώνα σημειώθηκαν κατά σειρά: 10' Συμεωνίδης, 20' Μεσσάρης, 25' Μεσσάρης, 30' Συμεωνίδης, 53' Πιερράκος ,56' και 59' Γιώργος Ανδριανόπουλος (Ολυμπιακός), 72' Κουράντης (αυτογκόλ), 76' Μηγιάκης και 81' Πιερράκος



Παναθηναϊκός: Αργυράκης, Πιερράκος, Βασιλείου, Ανδρίτσος, Κ. Μπαλτάσης, Υποφάντης, Μηγιάκης, Μεσσάρης, Συμεωνίδης, Δ. Μπαλτάσης, Πιερράκος.

Ολυμπιακός: Γραμματικόπουλος, Σοφράς, Κουράντης, Λεκκός, Πανόπυλος, Διολέτης, Τερζάκης, Ν. Ανδριανόπουλος, Γ. Ανδριανόπουλος, Β. Ανδριανόπουλος, Λ. Ανδριανόπουλος.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου