Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Ο οριστικός υποβιβασμός του Ηρακλή... κράτησε τον Αστέρα

Οριστικά στην Football League θα αγωνίζεται από τη νέα σεζόν ο Ηρακλής, όπως αποφάσισε η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία απέρριψε την έφεση της «κυανόλευκης» ΠΑΕ. Μετά από αυτή την εξέλιξη, στη Superleague τη θέση του Ηρακλή, παίρνει ο Αστέρας με ολόκληρη την Τρίπολη να πανηγυρίζει.

Ο Ηρακλής είχε εφεσιβάλει την πρωτόδικη απόφαση, σχετικά με την πλαστή ενημερότητα, για την οποία τιμωρήθηκε καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση της βαθμολογίας. Η Δευτεροβάθμια Επιτροπή απέρριψε κατά πλειοψηφία την συγκεκριμένη έφεση και αποφάνθηκε ότι τη θέση του Γηραιού θα πάρει ο Αστέρας Τρίπολης, που ναι μεν τερμάτισε 14ος, αλλά μετά την πτώση των Κυανόλευκων στον πάτο της βαθμολογίας, κερδίζει την παραμονή του τερματίζοντας τελικά στην 13η θέση.

Αναλυτικά η απόφαση της ΕΠΟ: "Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε την ακόλουθη απόφαση όσον αφορά την έφεση της ΠΑΕ Ηρακλής κατά της υπ' αριθμόν 195/19-5-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League:

Δέχεται τυπικά την έφεση. Απορρίπτει κατά πλειοψηφία ως απαράδεκτες τις πρόσθετες παρεμβάσεις των ΠΑΕ Λεβαδειακός, ΠΑΕ Δόξα δράμας και ΠΑΕ Πανθρακικός.

Απορρίπτει κατ' ουσία την έφεση κατά πλειοψηφία, του μειοψηφούντος έχοντας τη γνώμη ότι έπρεπε να γίνει δεκτή κατ' ουσία, να εξαφανισθεί η προσβαλλομένη απόφαση, να εξεταστεί κατ' ουσία η υπόθεση και να επιβληθεί στην εκκαλούσα η πειθαρχική ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως επόμενη κατώτερη κατηγορία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου