Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Χωρίς άδεια το 85% των ιστοσελίδων για τυχερά παιχνίδια

Χωρίς άδεια λειτουργεί το 85% και πλέον των ενεργών διαδικτυακών ιστοτόπων για τυχερά παιχνίδια στην Ευρώπη, αποκαλύπτει ο επίτροπος για θέματα εσωτερικής αγοράς και υπηρεσιών, Μισέλ Μπαρνιέ, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Παπανικολάου.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής, στην ερώτησή του, έθετε το θέμα του παράνομου στοιχήματος μέσω Διαδικτύου και ζητούσε να πληροφορηθεί τις πρωτοβουλίες που μπορεί να αναλάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στον τομέα καταπολέμησης του ξεπλύματος χρηματικών ποσών και απάτης, σημειώνοντας ότι ο ετήσιος τζίρος των διαδικτυακών παιχνιδιών στην ΕΕ εκτιμάται στα 7 δισ. ευρώ.

Ο επίτροπος Μπαρνιέ αποκάλυψε ότι το 85% των 14.823 ιστοτόπων για τυχερά παιχνίδια στην Ευρώπη λειτουργεί χωρίς άδεια, διευκρινίζοντας, όμως, ότι τα προληπτικά μέτρα που στόχο έχουν την αποτροπή της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες οφείλουν να εφαρμόζονται από τα κράτη-μέλη της ΕΕ, τα θεσμοθετημένα όργανα και τις επιχειρήσεις.

Ωστόσο, ο επίτροπος διευκρίνισε ότι η επέκταση των κανόνων ελέγχου και στους ιστοτόπους τυχερών παιχνιδιών στην Ευρώπη μπορεί να προκαλέσει διαφορές μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, καθώς εκείνο που θεωρείται ή θα θεωρηθεί νόμιμη προσφορά σε ένα κράτος-μέλος μπορεί να εξακολουθεί να θεωρείται «παράνομο» (επειδή δεν έχει αδειοδοτηθεί) στο έδαφος άλλου κράτους-μέλους.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου