Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

«Τριφύλλι» με τρία γκολ και τρία δοκάρια κόντρα στον μαχητικό ΠΑΣ

Τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ πανηγύρισε το βράδυ της Κυριακής ο Παναθηναϊκός, που επιβλήθηκε 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ και απολαμβάνει τη... μοναξιά της κορυφής.

Από τους «πράσινους» σκόραραν οι Σαριέγκι (7'), Τοτσέ (44') και Λέτο (75'), ενώ ο «Άγιαξ της Ηπείρου» είχε μειώσει προσωρινά με τον Μπακαγιόκο στο 68'. Τέσσερα και τα δοκάρια στο ΟΑΚΑ με τους γηπεδούχους να μετρούν τρία και οι φιλοξενούμενοι ένα, όπως και στα γκολ!

Ο Παναθηναϊκός θέλησε να βάλει τις βάσεις της νίκης από το πρώτο ημίχρονο και το πέτυχε. Μπορεί ο ΠΑΣ μπορεί να απείλησε με το... καλημέρα (σ.σ. 4') με τον Γεωργίου, αλλά στο επόμενο λεπτό το μακρινό σουτ του Ζέκα έστειλε την μπάλα στο δοκάρια του Φεγκρούς, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Σαριέγκι «έγραψε» το 1-0 για το «τριφύλλι».

Μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Λέτο, ο Βάσκος αμυντικός με κοντινή προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής «άνοιξε το σκορ». Μπακαγιόκο και Πατσατζόγλου προσπάθησαν για την ισοφάριση, αλλά ο Παναθηναϊκός ήλεγξε το παιχνίδι και δεν αιφνιδιάστηκε. Οι «πράσινοι» κράτησαν την ψυχραιμία τους και φρόντισαν να κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο το ημίχρονο. Ο Κλέιτον βρήκε στον κενό χώρο τον Τοτσέ, με τον τελευταίο να πλασάρει τον αντίπαλο τερματοφύλακα και να διαμορφώνει στο 44΄ το 2-0.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και στο 49΄ βρέθηκαν κοντά στο 3-0, όταν, μετά από σέντρα του Κλέιτον, ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ απομάκρυνε και ο Τοτσέ με προβολή έστειλε την μπάλα άουτ. Σειρά πήρε στο 55΄ ο Λέτο, ο οποίος σούταρε σε κενή εστία, αλλά ο Πάντος απομάκρυνε. Στο 66΄ ο Παναθηναϊκός είχε την καλύτερη ευκαιρία για το 3-0, όταν ο Κλέιτον βρέθηκε τετ α τετ με τον Κηπουρό, που είχε αντικαταστήσει τον τραυματία Φεγκρούς, σούταρε μέσα από την περιοχή και η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του ΠΑΣ.

Ό,τι δεν κατάφερε, πάντως, ο Παναθηναϊκός το πέτυχε ο Μπακαγιόκο, ο οποίος στο 68΄ «τιμώρησε» την... αφλογιστία των γηπεδούχων στο δεύτερο ημίχρονο, όταν, μετά από λάθος γύρισμα του Ζέκα προς την άμυνα, βγήκε μόνος του απέναντι στον Κοτσόλη και πλάσαρε εύστοχα για το 2-1.

Και πάλι όμως ο Παναθηναϊκός δεν ανησύχησε, καθώς με πρωταγωνιστή τον Λέτο, που σήμερα είχε εξαιρετική απόδοση, αφού είχε δοκάρι στο 74΄, στο επόμενο λεπτό πήρε την πάσα από τον Κουίνσι στο ημικύκλιο της περιοχής και μπόρεσε με δυνατό σουτ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Κηπουρού και να διαμορφώσει το τελικό 3-1.

Στις καθυστερήσεις ο Καραγκούνης είχε την ευκαιρία δύο φορές να δώσει μεγαλύτερες διαστάσεις στη νίκη, αλλά ο Κηπουρός δήλωσε «παρών» και το 3-1 παρέμεινε. Σημαντική ευκαιρία να μειώσει σε 3-2 είχε ο Μπακαγιόκο στις καθυστερήσεις του αγώνα, όταν μετά από κεφαλιά είδε την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι.



Διαιτητής: Γ. Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)

Κίτρινες: Κατσουράνης, Καραγκούνης - Ντε Βινσέντι, Πάντος

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλντο Φερέιρα): Κοτσόλης, Βύντρα, Ιωαννίδης, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Κατσουράνης, Κλέιτον (72' Καραγκούνης), Ζέκα, Λέτο, Κουίνσι (79' Μαυρίας), Τοτσέ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Στεφάν Ντεμόλ):
Φεγκρούς (59' λ. τρ. Κηπουρός), Πάντος, Μπουζίντ, Κώτσιος, Λίλα (21' λ. τρ. Μιχαήλ), Μπεσέρα, Πατσατζόγλου, Κεϊτά (67' Τζανής), Ντε Βινσέντι, Μπακαγιόκο, Γεωργίου.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου