Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Ξεκινάει το πρωτάθλημα αλλά χωρίς κόσμο στις εξέδρες

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, ανακοίνωσε την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκ, σημειώνοντας ωστόσο πως οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν κεκλεισμένων των θυρών έως ότου ληφθούν από τις ΠΑΕ τα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα.

Μετά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των διοργανωτριών αρχών, ο Σταύρος Κοντονής ανακοίνωσε πως από αύριο τίθεται σε εφαρμογή ένας οδικός χάρτης για την αντιμετώπιση και την πάταξη της βίας. Εξέφρασε την ελπίδα του πως οι ομάδες και οι αρμόδιες αρχές θα τηρήσουν αυτή τη συμφωνία σημείο προς σημείο, ώστε να ανοίξουν και πάλι οι εξέδρες για το κοινό. “Η απόφαση της κυβέρνησης είναι πως οι αγώνες θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών και θα την εξετάσουμε και για την επόμενη Κυριακή. Ευχόμαστε όλα αυτά να έχουν ολοκληρωθεί. Σε κάθε περίπτωση, ο ορίζοντάς μας είναι ορίζοντας για δύο Κυριακές”, είπε ο κ. Κοντονής.


Ο οδικός χάρτης

Αναφερόμενος στον οδικό χάρτη για την πάταξη της βίας ο Σταύρος Κοντονής υπογράμμισε πως ορισμένα μέτρα θα εφαρμοστούν από αύριο και άλλα από τη νέα χρονιά γιατί χρειάζονται αλλαγές στον πειθαρχικό κώδικα. Τα άμεσα μέτρα είναι: η άμεση διακοπή αγώνων σε περίπτωση που σημειωθούν επεισόδια, τα χρηματικά πρόστιμα και η αφαίρεση των βαθμών. Για τα δύο τελευταία, ωστόσο, απαιτείται άμεση διόρθωση των πειθαρχικών κωδίκων. Για την επόμενη περίοδο βασικό μέτρο είναι το ηλεκτρονικό εισιτήριο, για την αντιμετώπιση της βίας και της φοροδιαφυγής.

“Κανένας αγώνας δεν θα γίνει σε γήπεδο που δεν υπάρχουν αυτά τα μέσα με τα οποία εξοπλίζεται η πολιτεία και οι διοργανώτριες αρχές. Ελπίζουμε αυτά τα μέτρα που αποφασίσαμε, όπως και άλλα, π.χ. με τις αναρτήσεις πανό, να συνειδητοποιήσουν όλοι οι φίλαθλοι πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τα εφαρμόσει”, δήλωσε και κατέληξε: “Πρέπει όλοι να αντιληφθούν πως προχωράμε με σοβαρότητα, σύνεση και προπαντός με αποφασιστικότητα. Να ξέρει ο κάθε πατέρας όταν το παιδί του πηγαίνει στο γήπεδο δεν θα βρει το παιδί του σε νεκροτομείο, στο νοσοκομείο ή στο τμήμα”.


Μήνυμα για το ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακού

Ο Σταύρος Κοντονής ερωτηθείς για το επικείμενο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο διευκρίνισε πως η απόφαση για παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών αφορά αποκλειστικά στη Super League. Ωστόσο όπως υπογράμμισε και σε αυτόν τον αγώνα θα ισχύσουν όσα συμφωνήθηκαν απόψε, προαναγγέλλοντας πως θα δοθούν σχετικές οδηγίες στους διαιτητές από την ΕΠΟ. “Θα έχω μια σειρά επαφών για τον αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακού. Θα λάβουμε όλα τα μέτρα, το Υπουργείο μας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά και αυτό της Προστασίας του Πολίτη. Ελπίζω ό,τι έχει συμβεί να παραδειγματίσει τους πάντες”, είπε.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου