Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

ΠΑΣάς στο... φιλόξενο Καραϊσκάκη με 2-2 που τον αδικεί

Νέα απώλεια βαθμών για τον Ολυμπιακό, αφού μετά την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ, δεν κατάφερε να νικήσει ούτε τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Φάληρο για την 13η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ και έμεινε στο 2-2.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 23' με τον Μιχαήλ, οι «ερυθρόλευκοι» ανέτρεψαν το σκορ με αμφισβητούμενο πέναλτι του Φορτούνη στο 50' και κεφαλιά του Κασάμι στο 75', όμως στο 88' ο Γιάκος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα που αδικεί τους φιλοξενούμενους.

Με οκτώ αλλαγές και τον Μπενίτες αντί του Μήτρογλου, παρέταξε ο Μίτσελ την ομάδα του. Με κλειστή την άμυνα, αλλά με «φαρμακερές» αντεπιθέσεις παρέταξε ο Πετράκης τη δική του ομάδα και ο ΠΑΣ κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό, αφού στο ξεκίνημα απείλησε τρεις φορές (!) και στο 23' έφτασε στο γκολ, όταν σε κόρνερ αδράνησε η «ερυθρόλευκη» άμυνα και ο Μιχαήλ με κεφαλιά έκανε το 0-1. Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι καταναλώθηκαν σε μια ανούσια υπεροχή, που δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Και ανάμεσα στα άλλα έχασε και τον Μιλιβόγεβιτς, που αποχώρησε τραυματίας (26').

Ωστόσο, με το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου ήρθε η ισοφάριση. Ο Μάνταλος υπέδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σκόνδρα πάνω στον Αυλωνίτη (σ.σ. όπου στην πραγματικά ο ένας κρατούσε τον άλλο) και ο Φορτούνης που το εκτέλεσε έκανε το 1-1.

Μάλιστα, ο νεαρός άσος στο αμέσως επόμενο λεπτό βρέθηκε κοντά στο να πετύχει την ανατροπή, αλλά το σουτ που έκανε εξουδετερώθηκε με δυσκολία από τον Βελλίδη.

Ο Ολυμπιακός άρχισε να πιέζει ασφυκτικά για το δεύτερο γκολ και για τη νίκη, όμως έβρισκε συνεχώς μπροστά του μια πολυπρόσωπη άμυνα. Ωστόσο, στο 75' και σε εκτέλεση κόρνερ ο Κασάμι με κεφαλιά έκανε το 2-1.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι η ομάδα του Μίτσελ θα καταφέρει να ξεπεράσει αυτό το «σκόπελο», ήρθε στο 88' ο Γιάκος να «εκτελέσει» από κοντά τον Ρομπέρτο και να διαμορφώσει το τελικό 2-2.

Ενα αποτέλεσμα, που επέφερε τις έντονες αποδοκιμασίες του κόσμου που ήταν στο γήπεδο και που αν ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ νικήσει αύριο στην Ξάνθη, θα απομακρύνει κι άλλο την πειραϊκή ομάδα από την κορυφή.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Εντιγκά - Σκόνδρας, Στρούνα, Λόπες, Αυγενικού

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Σιόβας, Αυλωνίτης, Γιαννούλης, Μιλιβόγεβιτς (26' Εντιγκά), Κασάμι, Μπουχαλάκης (46' Γκαζαριάν), Ντοσεβί, Φορτούνης (70' Διαμαντάκος), Μπενίτες.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Γιάκος, Χαρίσης, Λόπες, Αυγενικού, Στρούνα (74' Ακόστα), Κοροβέσης (62' Ντάσιος), Σκόνδρας, Σαπαλίδης (69' Ηλιάδης), Ίλιτς.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου