Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Συλλήψεις αρχηγών ομάδων για στημένα στη Βουλγαρία

Από σκάνδαλο στημένων αγώνων ταλανίζεται το βουλγαρικό ποδόσφαιρο, καθώς ανάμεσα στους εννιά συλληφθέντες είναι οι αρχηγοί τριών μεγάλων συλλόγων της χώρας.

Εννιά συλλήψεις ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας για σκάνδαλο στημένων παιχνιδιών στο πρωτάθλημα της χώρας, ανάμεσα στις οποίες - μεταξύ άλλων -  οι αρχηγοί των ΤΣΣΚΑ Σόφιας, Λοκομοτίβ Πλόβντιβ και Τσέρνο Μόρε.

Ανάμεσα στους εννιά συλληφθέντες είναι ο Αλεξάντερ Τούντσεφ, αρχηγός της ΤΣΚΚΑ Σόφιας και πρωτοπόρου της κατάταξης, ο Μάρτιν Καμπούροφ, αρχηγός της Λοκομοτίβ Πλόβντιβ και ο Κίριλ Κότεφ αρχηγός της Τσέρνο Μόρε, όλοι τους διεθνείς με την εθνική Βουλγαρίας κατά το παρελθόν.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες συλλήψεις, προέδρων ομάδων της πρώτης κατηγορίας και διαιτητών, μετά από τα αποτελέσματα της έρευνας των βουλγαρικών Αρχών έπειτα από συνεργασία με την UEFA.

Η σύλληψη των ανωτέρω έγινε την Τετάρτη, αλλά στην αρχή τα ονόματα δεν είχαν αποκαλυφθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χέρια των δικαστικών Αρχών στη γειτονική χώρα ήταν δεμένα μέχρι και το 2011, καθώς βάσει νομοθεσίας δεν προβλέπονταν ποινές για χειραγώγηση αγώνων και παράνομο στοιχηματισμό.

Πλέον η νομοθεσία στη Βουλγαρία έχει αλλάξει και μπορεί κάποιος να τιμωρηθεί μέχρι και με οκτώ χρόνια φυλάκιση.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου