Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Europa League: Η κλήρωση της φάσης των ''32''

Η κληρωτίδα έκανε το χατίρι του Ολυμπιακού και κράτησε μακριά από το δρόμο του πρωταθλητή Ελλάδας κάποια από τα ''μεγαθήρια'' που υπήρχαν στην κλήρωση για τη φάση των "32" στο Γιουρόπα Λιγκ.

Η πειραϊκή ομάδα κληρώθηκε με την ουκρανική Ντνίπρο, κι έχει αν μη τι άλλο μία βατή αποστολή. Από εκεί και ύστερα, κάποια από τα ζεύγη που κληρώθηκαν έχουν ''ανοιχτούς λογαριασμούς'' από το παρελθόν.

Για παράδειγμα, το ζευγάρι Σέλτικ-Ίντερ που κληρώθηκε τελευταίο είχε αναμετρηθεί στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1967, με νικήτρια τη βρετανική ομάδα, που έγινε η πρώτη από το Νησί που κατέκτησε το κορυφαίο διασυλλογικό τρόπαιο της Ευρώπης.

Επίσης, η Λίβερπουλ θα παίξει με την Μπεσίκτας, την οποία πριν από μερικά χρόνια είχε διαλύσει με 8-0 στο "Άνφιλντ" για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, σκορ που είναι το ευρύτερο στην ιστορία της διοργάνωσης.

Να σημειωθεί ότι οι ''κόκκινοι'' θα επισκεφθούν το στάδιο ''Ατατούρκ'', δηλαδή την έδρα της Μπεσίκτας, για πρώτη φορά μετά το 2005, όταν δηλαδή και κατάκτησαν το Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο τη Μίλαν.

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 19 Φεβρουαρίου και οι δεύτεροι στις 26 του ίδιου μήνα.



Τα ζευγάρια φάση των ''32'':

    Γιούνγκ Μπόις-Έβερτον
    Τορίνο-Αθλέτικ Μπιλμπάο
    Σεβίλη-Μπορούσια Μενχεγκλάντμπαχ
    Βόλφσμπουργκ-Σπόρτινγκ Λισσαβόνας
    Άγιαξ-Λέγκια Βαρσοβίας
    Άαλμποργκ-Μπριζ
    Άντερλεχτ-Ντιναμό Μόσχας
    Ντνίπρο-Ολυμπιακός
    Τραμπζονσπόρ-Νάπολι
    Γκινγκάμπ-Ντιναμό Κιέβου
    Βιγιαρεάλ-Σάλτσμπουργκ
    Ρόμα-Φέγενορντ
    Αϊντχόφεν-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης
    Λίβερπουλ-Μπεσίκτας
    Τότεναμ-Φιορεντίνα
    Σέλτικ-Ίντερ


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου