Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Aγώνες Premier League και την Παρασκευή!

Η διοργανώτρια αρχή του αγγλικού πρωταθλήματος πήρε μία ιστορική απόφαση καθώς για πρώτη φορά θα έχουμε αγώνες Premier League την Παρασκευή. 



Έπεσε και το τελευταίο κάστρο. Μετά από τη La Liga (Ισπανία), τη Serie A (Ιταλία), τη Bundesliga (Γερμανία) και τη Ligue 1 (Γαλλία), ήρθε και η σειρά της Premier League να... ενδώσει στις οικονομικές απαιτήσεις της εποχής και σε λίγα χρόνια από τώρα ο φίλαθλος κόσμος θα μπορεί να παρακολουθεί αγώνες και την Παρασκευή.

Αυτό θα γίνει από το ξεκίνημα της σεζόν 2016-17, με την Premier League να είναι έτοιμη να πουλήσει "πακέτο" τηλεοπτικών δικαιωμάτων βάσει του οποίου θα μπορούν να μεταδίδονται μέσα στη σεζόν 168 ματς live (14 περισσότερα από όσα μεταδίδονται τώρα), ήτοι το 44% όλων των αγώνων του πρωταθλήματος.

Από αυτά τα 168 ματς αναμένεται να μεταδοθούν απευθείας βράδυ Παρασκευής μέχρι και 10 εξ'αυτών ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αναμένεται να συμπέσουν χρονικά με αγώνες ράγκμπι που συνήθως διεξάγονται την ίδια ημέρα στην Αγγλία.

Σημειώνεται πως βάσει της τελευταίας συμφωνίας, το "Sky Sports" πλήρωσε 2,3 δισεκατομμύρια λίρες για 116 live παιχνίδια σε κάθε μία από τις τελευταίες τρεις σεζόν (2012-15) ενώ τα δικαιώματα για τα άλλα 38 ματς είχε το "BT" καταβάλλοντας το ποσό των 738.000.000 λιρών!




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου