Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 τη Στουρμ Γκρατς και έμεινε «ζωντανός» στην πρόκριση

«Ζωντανός» στο παιχνίδι της κατάκτησης της 1ης θέσης του 6ου ομίλου του Europa League έμεινε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος νίκησε 1-0 τη Στουρμ Γκρατς στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της διοργάνωσης.

Με το γκολ - πέναλτι του Σαλπιγγίδη στο 61, οι «πράσινοι» κατάφεραν να «σπάσουν» το αήττητο της αυστριακής ομάδας την τελευταία επταετία σε εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια (σε 10 ματς, 4 νίκες και 6 ισοπαλίες) και παρέμειναν ένα βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Γαλατάσαραϊ.

Ο Παναθηναϊκός είχε την εδαφική υπεροχή από το ξεκίνημα του ματς, αλλά δεν ήταν καθόλου απειλητικός για την εστία του Γκράτζεϊ. Οι Αυστριακοί είχαν κλείσει όλους τους διαδρόμους προς την περιοχή τους και όταν τους δινόταν η ευκαιρία έβγαιναν στην αντεπίθεση.

Σε μία από αυτές έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν, όταν στο 31 από το φάουλ του Μουράτοβιτς ο Βέμπερ βγήκε απέναντι στον Τζόρβα, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο. Οι «πράσινοι» είχαν την πρώτη τους αξιόλογη προσπάθεια στο 42 με το σουτ του Λέτο από το ύψος της περιοχής να διώχνει ο Γκράτζεϊ.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο β ημίχρονο, παρά την είσοδο του Σωτήρη Νίνη, αντί του Κατσουράνη. Ο Παναθηναϊκός υστερούσε πάρα πολύ στο δημιουργικό κομμάτι, οι οπαδοί του άρχισαν σιγά-σιγά να δυσανασχετούν με το κακό ποδόσφαιρο που έβλεπαν από την ομάδα τους, αλλά στο 60 η εξέδρα «άναψε».

Ο Σαλπιγγίδης μπήκε στη μεγάλη περιοχή, όπου ανατράπηκε από τον Ζονλάιτνερ. Ο διαιτητής Ράσμουσεν υπέδειξε πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο «παθών» και με τον τρόπο αυτό έγινε το 1-0.

Το γκολ του Παναθηναϊκού ανάγκασε τους Αυστριακούς να βγουν από την άμυνά τους και το ματς πήρε ένα φρενήρη ρυθμό. Στο 63 η Στουρμ «άγγιξε» την ισοφάριση, αλλά η κεφαλιά του Σίλντενφελντ, μετά το φάουλ του Μουράτοβιτς έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι του Τζόρβα.

«Απάντηση» από τους «πράσινους» στο 64 με το σουτ του Καραγκούνη να σταματάει στη ρίζα του δεξιού δοκαριού, ενώ στο 66 ο Τζόρβας απεσόβησε τρεις φορές την ισοφάριση, αρχικά σε πλασέ και κεφαλιά του Μπάιχλερ και στη συνέχεια σε γυριστό σουτ του Ζονλάιτνερ.

Στο 79 ο Γκράτζεϊ απέκρουσε με πόδια το σουτ του Σισέ μέσα από την περιοχή.

Το φιλμ του αγώνα...5 Επικίνδυνη σέντρα του Μπάιχλερ από δεξιά, ο Μπούκβα με «τακουνάκι» στην κίνηση προσπάθησε να νικήσει τον Τζόρβα, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ!

8 Κοντινό σουτ του Λέτο από δεξιά, ο Γκράτζεϊ έπεσε και μπλόκαρε στη γωνία του.

18 Κόρνερ για την Στουρμ, ο Σίλντενφελντ κατάφερε να κάνει το πλασέ πάνω στην κίνηση, αλλά σημάδεψε άουτ.

32 Η Στουρμ εκτέλεσε γρήγορα ένα φάουλ, η άμυνα του Παναθηναϊκού «κοιμήθηκε» και ο Βέμπερ που βγήκε τετ-α-τετ με τον Τζόρβα, πλάσαρε άουτ!

42 Ωραία ενέργεια του Λέτο που ξεπέρασε δύο αντιπάλους, σούταρε έξω από την περιοχή, ο Γκράτζεϊ έπεσε και έδιωξε και ο Σαλπιγγίδης δεν κατάφερε να πάρει το «ριμπάουντ».

59 ΠΕΝΑΛΤΙ: Ο Σαλπιγγίδης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Ζονλάιτνερ και κέρδισε το πέναλτι.

60 Κίτρινη στον Ζονλάιτνερ

61 ΓΚΟΛ 1-0: Ο Σαλπιγγίδης εκτέλεσε το πέναλτι και νίκησε τον Γκράτζεϊ, ο οποίος έπεσε στη σωστή γωνία, βρήκε τη μπάλα, αλλά το σουτ ήταν πολύ δυνατό!

64 ΔΟΚΑΡΙ: Φάουλ για τη Στουρμ από δεξιά, ο Σίλντενφελντ πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Τζόρβα.

65 ΔΟΚΑΡΙ: Σουτ του Καραγκούνη από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή, η μπάλα πέρασε από όλους και σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Γκράτζεϊ.

66 Φοβερή ευκαιρία για την Στουρμ, που δεν κατάφερε να σκοράρει σε τρία διαδοχικά σουτ (τα δύο εξ επαφής με τον Μπάιχλερ), αφού η μπάλα πήγαινε συνεχώς πάνω στον Τζόρβα!

72 Καταπληκτική κάθετη πάσα του Σισέ για τον Σαλπιγγίδη, αυτός καθυστέρησε από πλάγια θέση δεξιά και το γύρισμά του στο ύψος του πέναλτι δεν απέφερε κέρδος.

90+2 Ο Σισέ τετ-α-τετ με τον Γκράτζεϊ μετά από πάσα του Σαλπιγγίδη, αλλά ο Γάλλος σούταρε από πλάγια θέση και σημάδεψε άουτ!

Διαιτητής: Πίτερ Ράσμουσεν (Δανία)

Κίτρινες: Καραγκούνης, Γκάμπριελ - Μπούκβα, Ζονλάιτνερ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Βύντρα, Γκάμπριελ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης (46 Νίνης), Σαλπιγγίδης, Λέτο (75 Σιμάο), Καραγκούνης (85 Ρουκάβινα), Σισέ.

ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ (Φράνκο Φόντα): Γκράτζεϊ , Ζονλάιτνερ, Βέμπερ, Χιλίνκα, Μπούκβα (63 Γιάντσερ), Μουράτοβιτς, Ερενράιχ, Μπάιχλερ, Χεσλ (80 Χάσλερ), Πρετεντχάλερ (48 Φελντχόφερ), Σίλντενφελντ.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου