Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Τα «στημένα» και τα «κουκούτσια»...

Ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας βρέθηκε στο γραφείο του αθλητικού εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου προκειμένου να δώσει συμπληρωματική κατάθεση για τις καταγγελίες του γύρω από τη βρώμικη μπάλα και τις κασέστες που έχουν καταγραφεί ως «παράγκα γκέιτ» Νο 2.

Κατά την έξοδό του από το εισαγγελικό γραφείο, μιλώντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ ο πρόεδρος της Παναχαϊκής έκανε λόγο για «στημένους αγώνες», που αποφέρουν πολλά χρήματα σε παράγοντες ομάδων της Σούπερ Λίγκας αλλά της Β’ Εθνικής. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις ομάδες Ηλιούπολη, Λεβαδειακό, Αστέρα Τρίπολης και Διαγόρα Ρόδου, καθώς και σε φυσικά πρόσωπα, όπως ο αδελφός του αντιπροέδρου της Σούπερ Λίγκας, παλαίμαχου διαιτητή και προέδρου του Αστέρα Τρίπολης Γιώργου Μποροβήλου και στον Γιώργο Τσακογιάννη, ο οποίος φέρεται ως ο ουσιαστικός ιδιοκτήτης, μέσω συγγενικού προσώπου του, της Ηλιούπολης.

«Στο Ηλιούπολη-Λεβαδειακός είναι πρωτοφανές το γεγονός ότι την τελευταία ώρα κι ενώ ο Λεβαδειακός ηττάτο με 2-0 έγιναν εκπληκτικά πονταρίσματα υπέρ της νίκης του και πρέπει να διερευνηθεί» είπε ο Κούγιας και συμπλήρωσε: «Οι πληροφορίες που ήρθαν σε εμένα αφορούν και τον Αστέρα Τρίπολης. Μου ήρθαν αδιάσειστα στοιχεία μέσα από το ίντερνετ αλλά και από ανθρώπους που γνωρίζουν από στοίχημα, που φαίνεται ότι υπάρχει μια αξιοπερίεργη ακραία στοιχηματική συμπεριφορά στα παιχνίδια του Αστέρα Τρίπολης όταν παίζει εντός Τρίπολης και όταν παίζει εκτός Τρίπολης. Η ίδια ακραία συμπεριφορά υπάρχει και σε άλλα παιχνίδια της Β΄ Εθνικής, όπως στην Ηλιούπολη, στο Διαγόρα Ρόδου, στον Αγροτικό Αστέρα. Ενώ σε άλλα παιχνίδια παίζονται ποσά έως 10 χιλιάδες ευρώ, σε αυτά τα παιχνίδια παίζονται από 200 έως 400 χιλιάδες ευρώ».



Τα «κουκούτσια» είναι (και) στοιχηματική έκφραση

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο των συνομιλιών που ακούγονται στις κασέτες, ο Κούγιας διευκρίνισε ότι η λέξη «κουκούτσια» δεν αφορά μόνο σε διαιτητική εύνοια αλλά και σε στοιχήματα που παίζονται σε ποδοσφαιρικούς αγώνες. Από την κατάθεσή του, κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη εβδομάδα, θα κριθεί αν πρέπει να ανοίξει νέα δικογραφία για τους προσυνενοημένους αγώνες και το στοίχημα και αν αυτή θα μείνει ανεξάρτητη ή αν θα συσχετιστεί με τη δικογραφία της UEFA, που χειρίζεται η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου.

Ειδικότερα ο Κούγιας ανέφερε ότι «η φράση "κουκούτσια" που ακούγεται στις κασέτες νόμιζα ότι αφορούσε τη μεροληπτική διαιτητική συμπεριφορά που έλεγε "κόψε το καρπούζι στη μέση και δώσε τα κουκούτσια στην ίδια ομάδα". Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, αυτό αφορά σε στοιχηματική έκφραση. Τα στοιχηματικά παράνομα αλλά και νόμιμα γραφεία δεν εννοούν μόνο την μεροληπτική διαιτητική συμπεριφορά αλλά και το πολύ χοντρό παιχνίδι που γίνεται, το οποίο αναφέρεται σε κάρτες, κόρνερ, αποβολές ακόμη και πέναλτι τα οποία είναι στοιχεία που δεν γνώριζα. Οποιος αναδείξει αυτά τα στοιχεία και τα συγκρίνει με όσα φέρεται να λέει ο Μπέος στις κασέτες καταλαβαίνει ότι η παρέμβαση του Μπέου, είτε αυτή είναι δωροδοκία είτε εκβίαση αφορά το στοίχημα και δεν έχει σχέση με το αποτέλεσμα Άρης - Παναθηναϊκός. Και έτσι καταρρέει το επιχείρημα του Μπέου ότι είναι "αδύνατο να επηρέασα".».



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου