Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Το... ανέκδοτο της Μάλαγα

Είναι η ομάδα που ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα σε καιρό κρίσης και παρά το γεγονός ότι απέχει 30 βαθμούς από την πρωτοπόρο Ρεάλ στην Πριμέρα Ντιβισιόν, είναι ζωντανή στη διεκδίκηση της τέταρτης προνομιούχου θέσης που οδηγεί στα πλέι οφ του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ. Ολα αυτά μέχρι πρότινος διότι τον τελευταίο καιρό οι παίκτες νιώθουν ανασφάλεια επειδή αργούν να πληρωθούν και η διοίκηση απουσιάζει.

Η Μάλαγα είναι μέσα στη... μόδα, καθώς με τα 60 εκατ. ευρώ των επενδυτών από το Κατάρ, προσπάθησε να ενισχυθεί σημαντικά το περασμένο καλοκαίρι προκειμένου να γίνει η νέα μεγάλη δύναμη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Καθόρλα, Ματάισεν, Τουλαλάν, Φαν Νίστελροϊ για τη βιτρίνα, ο 19χρονος Ισκο ως καλύτερος εκπρόσωπος της νέας γενιάς των Ισπανών ποδοσφαιριστών, ο Φερνάντο Ιέρο ως γενικός διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος και ο Μανουέλ Πελεγκρίνι ως ο καταλληλότερος προπονητής, με δεδομένο ότι κατάφερε με το... χωριό της Βιγιαρεάλ να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ το 2006.


Ο διασκεδαστής

Από τους υπόλοιπους δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε τον Χοακίν, ο οποίος πέρα από την όποια αγωνιστική προσφορά έχει να δώσει αρκετά και ως διασκεδαστής στο σύλλογο. Σε μια από τις απολαυστικές δηλώσεις του ο πρώην άσος της Βαλένθια τόνισε ότι έσφυζε από υγεία από μικρή ηλικία επειδή θήλαζε μέχρι την ηλικία των επτά ετών. «Θυμάμαι να παίζουμε ποδόσφαιρο στην πλατεία της γειτονιάς μου και όταν οι φίλοι μου πήγαιναν να πιουν νερό ή άλλο ποτό, εγώ έτρεχα στο στήθος της μαμάς μου...»

Ο Χοακίν ήταν και ο πρώτος που προσπάθησε μέσα από ένα ανέκδοτο να πει στο ευρύ κοινό ότι η Μάλαγα μπορεί να φτάσει μέχρι τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Ηταν τη μέρα που τον παρουσίασε ο σύλλογος στα μέσα ενημέρωσης. Οταν ο Χοακίν πήρε το μικρόφωνο, μετά τις καθιερωμένες ευχαριστίες και υποσχέσεις, άρχισε να αφηγείται:

«Είναι ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ και ένας άντρας φτάνει αργοπορημένος στο γήπεδο ψάχνοντας να βρει απεγνωσμένα μια κενή θέση. Παρατηρεί αρχικά ότι όλες είναι πιασμένες αλλά με την άκρη του ματιού του βλέπει ξαφνικά μία που είναι άδεια και πλησιάζει. Η μαυροφορεμένη γυναίκα που κάθεται ακριβώς δίπλα, του λέει: Μπορείτε να καθίσετε εδώ. Ο άντρας νιώθει ευγνώμων για την προσφορά αλλά δεν κρατιέται και από περιέργεια ρωτάει τη γυναίκα ποιανού είναι η θέση. “Του συζύγου μου” απαντάει εκείνη, αλλά ο άντρας πάλι δεν καταλαβαίνει. “Και που είναι ο σύζυγός σας;” τη ρωτάει αυθόρμητα. “Πέθανε” του λέει. Ο άντρας παραμένει απορημένος και ξαναρωτάει γιατί δεν τη συνόδεψε κανένας συγγενής ή φίλος στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν τον τελικό. “Δεν ήρθε κανείς μαζί μου γιατί όλοι πήγαν στην κηδεία...»

Αρχικά επικράτησε σιωπή αλλά μετά από λίγο όλοι οι παρευρισκόμενοι στην αίθουσα ξέσπασαν σε γέλια. Βέβαια, το να φτάσει η Μάλαγα μέχρι τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός. Ωστόσο, η παρουσία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα έτσι όπως είναι τα πράγματα τούτη τη στιγμή.


Τα παράλογα της Πριμέρα

Αν και απέχει 30 βαθμούς από την πρωτοπόρο Ρεάλ, η απόσταση από την τέταρτη θέση, την οποία προς το παρόν κατέχουν η Αθλέτικ Μπιλμπάο και η Εσπανιόλ, είναι μόλις δύο πόντοι! Στην Πριμέρα Ντιβισιόν συμβαίνουν αρκετά παράλογα φέτος, πέρα από το γεγονός ότι η Σεβίλλη και η Βιγιαρεάλ ξεκίνησαν πολύ άσχημα με συνέπεια να αλλάξουν προπονητές στη μέση της περιόδου. Η Λεβάντε ήταν τέταρτη για 16 εβδομάδες έχοντας κερδίσει μόλις δύο αγώνες σε 14 συνεχόμενες αγωνιστικές!

Αναφερόμαστε σε ένα πρωτάθλημα όπου ο πρώτος από τον δεύτερο απέχει 10 βαθμούς, ο δεύτερος από τον τρίτο 11 και ο τρίτος από τον τέταρτο επτά. Αλλο παράδοξο είναι ότι η Μάλαγα, που απέχει δύο βαθμούς από το Τσάμπιονς Λιγκ, βρίσκεται πιο κοντά στην επικίνδυνη ζώνη (τη χωρίζουν οκτώ πόντοι) παρά στην τρίτη θέση (εννέα πόντοι διαφορά). Επίσης, ο μέγιστος παραλογισμός είναι ότι αυτή τη στιγμή για την τέταρτη θέση μονομαχούν -με βάση τη βαθμολογία- 13 ομάδες!


Τα καλά και τα κακά

Ενα από τα ευχάριστα πάντως για την ομάδα του Πελεγκρίνι -για να αφήσουμε στην άκρη τα παράλογα της Πριμέρα- είναι ότι έχει πουλήσει όλα τα εισιτήρια διαρκείας, με συνέπεια το «Ροσαλέδα» να είναι γεμάτο σχεδόν σε κάθε παιχνίδι. Ο Τουλαλάν κάνει εντυπωσιακή σεζόν, ο νεαρός Ισκο έχει παρουσιάσει σημαντικά δείγματα του ταλέντου του, αλλά από εκεί και πέρα τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά.

Στην επίθεση λείπει ο παίκτης που θα τον αισθανθεί η αντίπαλη άμυνα (ένα γκολ έχει σκοράρει ο Φαν Νίστελροϊ και είναι σίγουρο ότι φεύγει το καλοκαίρι) με συνέπεια η διαφορά τερμάτων να είναι στο -7. Ο Ροντόν έχει σκοράρει τα περισσότερα γκολ, πέντε τον αριθμό, αλλά έχει αγωνιστεί μόνο στους 13 από τους 23 αγώνες του πρωταθλήματος.

Ο Ματάισεν είναι αργός στην άμυνα και γι' αυτό βρέθηκε γρήγορα στον πάγκο, ενώ ο Πελεγκρίνι αντίκρισε ήδη μερίδα οπαδών να του κουνάνε μαντήλι. Παρά το γεγονός ότι ζήτησε μεταγραφές τον Ιανουάριο, η διοίκηση έκλεισε μόνο τον τερματοφύλακα Κάρλος Καμενί από την Εσπανιόλ.

Βέβαια, τα μέλη του συμβουλίου είναι άφαντα τον τελευταίο καιρό. Από τον πρόεδρο Σεΐχ Αμπντουλάχ Αλ Τάνι, του οποίου το πρόσωπο δεν θυμάται κανείς γιατί δεν το έχει δει ποτέ, μέχρι τα υπόλοιπα εξέχοντα μέλη της.

Την περασμένη εβδομάδα οι παίκτες πληρώθηκαν τους τρεις προηγούμενους μήνες (από μισθούς και δόσεις συμβολαίων) αλλά τους επόμενους τρεις είναι άγνωστο τι θα συμβεί. Μπορεί στις υπόλοιπες ομάδες να υπάρχει κατανόηση λόγω κρίσης, ωστόσο εδώ η ψυχολογία είναι τελείως διαφορετική διότι (υποτίθεται ότι) ηγούνται Αραβες εκατομμυριούχοι. Και όταν οι ποδοσφαιριστές διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχει διοικητικός παράγοντας να τους στηρίξει, είναι φυσικό να επηρεάζονται.

Ισως γι' αυτό η Μάλαγα δεν έχει καταφέρει ως τώρα να είναι ψηλότερα στη βαθμολογία και να διεκδικεί στόχους ανάλογα με τα χρήματα που έχουν ξοδευτεί.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου