Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Στρατηγικές στοιχηματισμού στο μπάσκετ

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ρωτούν «εάν είναι δυνατό να έχουμε κέρδη στοιχηματίζοντας στο μπάσκετ». Είναι βέβαιο πως η μεγαλύτερη μερίδα όσων στοιχηματίζουν σε αθλητικά γεγονότα βασίζονται στην τύχη, ενώ στατιστικές αναλύσεις καταγράφουν πως το 98% όσων στοιχηματίζουν με βάση την τύχη, χάνουν τα χρήματά τους.

Για τους περισσότερους, το στοίχημα είναι κομμάτι της μοίρας του κάθε ανθρώπου, ωστόσο στην πραγματικότητα και αν παρατηρήσουμε τις πλευρές του στοιχήματος από στατιστικής απόψεως, μπορούμε να δούμε ότι το στοίχημα βασίζεται στις πιθανότητες. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως εάν κάποιος μπορέσει να υπολογίσει τις πιθανότητες εμφάνισης των αποτελεσμάτων ενός ματς ή μιας ομάδας, τότε ίσως να ανακαλύψει πόσες πιθανότητες νίκης υπάρχουν, ωστόσο, δυστυχώς δεν μπορεί κάποιος να εγγυηθεί εάν θα κερδίσει το στοίχημα ή όχι.


Γενικές συμβουλές

Έχει παρατηρηθεί πως το μπάσκετ είναι από εκείνα τα αθλήματα τα οποία δημιουργούν μεγάλους τζίρους στις στοιχηματικές εταιρείες και με μια συντονισμένη στοιχηματική στρατηγική μπορεί να δώσει καλά κέρδη σε κάποιον παίκτη. Ας δούμε πρώτα κάποιες γενικές συμβουλές που ισχύουν για όλα τα αθλήματα:
- Το στοίχημα σε παρολί (πολλαπλούς αγώνες στο ίδιο στοίχημα) συχνά φέρνει κακά αποτελέσματα, παρότι μοιάζει ένας πολύ αποδοτικός τρόπος, βάση της τελικής απόδοσης. Στην πραγματικότητα ωστόσο, οι πιθανότητες νίκης μειώνονται δραματικά και είναι καλό να αποφεύγουμε αυτού του είδους τα στοιχήματα σε όλα τα αθλήματα.
- Τα χαμένα λεφτά σε ένα στοίχημα είναι χαμένα, πρέπει ο παίκτης να το συνειδητοποιήσει. Ποτέ δεν πρέπει να προσπαθεί να κερδίσει πίσω τα χαμένα αυτά χρήματα, καθώς τις περισσότερες φορές δεν τα καταφέρνει και βρίσκεται στην κατάσταση να έχει χάσει τελικά ακόμη περισσότερα, μέσα σε συναισθηματική φόρτιση, με αποτέλεσμα συχνά να εγκαταλείπουν το παιχνίδι.
- Πριν κάποιος στοιχηματίσει σε μια ομάδα, θα πρέπει να έχει αναζητήσει όλες τις πληροφορίες που μπορεί να βρει σχετικά με αυτή, ώστε να ξέρει αν έχει καλύτερες πιθανότητες να κερδίσει ή όχι.
- Δεν πρέπει κάποιος να βασίζεται σε μια στρατηγική, πρέπει να συνεχίζει να αναπτύσσει τις στρατηγικές του ανάλογα με τον τύπο του παιχνιδιού και τις συνθήκες.
- Στην περίπτωση ενός κερδισμένου στοιχήματος, δεν θα πρέπει να αυξήσετε ή να μειώσετε το ποσό του επόμενου στοιχήματος, καθώς δεν υπάρχει καμία εγγύηση σχετικά με το αν και τα επόμενα παιχνίδια θα είναι κερδοφόρα.
- Μια από τις πιο συχνές συμβουλές είναι να μην στοιχηματίζετε ποτέ υπέρ μιας ομάδας την οποία υποστηρίζετε, αλλά να επιλέγετε την ομάδα που είναι καλύτερη στατιστικά, δηλαδή «επιλέξετε την ομάδα με το μυαλό και όχι με την καρδιά σας».
- Πάντα προσπαθήστε να δείτε εάν το φαβορί αξίζει τις αποδόσεις που του δίνουν οι στοιχηματικές εταιρείες και αν το αουτσάιντερ στην ίδια περίπτωση έχει πολύ «γενναιόδωρες» αποδόσεις και στοιχηματίστε αντίστοιχα υπέρ αυτού που θεωρείτε ευνοημένου βάσει της δυναμικότητάς του.



Στοίχημα στο μπάσκετ

Αφού σας δώσαμε ορισμένες γενικές συμβουλές, ας ρίξουμε μια ματιά λίγο περισσότερο στις ιδιαιτερότητες του μπάσκετ στοιχηματικά. Στο μπάσκετ υπάρχει το over/under, όπως περίπου λειτουργεί και στο ποδόσφαιρο και φυσικά τα κλασικά αποτελέσματα για νίκη/ισοπαλία. Αν ξέρετε ήδη πώς να στοιχηματίσετε στο προδόσφαιρο, δεν θα έχετε κανένα απολύτως πρόβλημα με το μπάσκετ.



Νίκη με handicap

Ένα πολύ συνηθισμένο στοίχημα στο μπάσκετ είναι εκείνο της νίκη με handicap πόντων. Με το σύστημα αυτό γίνεται διαχωρισμός ανάμεσα σε φαβορί και αουτσάιντερ και το δεύτερο παίρνει σας μπόνους έναν αριθμό πόντων, ανάλογα με τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, πχ: Παναθηναϊκός – Πανιώνιος +12. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αν ποντάρουμε στον Παναθηναϊκό κάποιο χρηματικό ποσό, τότε κερδίζουμε μόνο στην περίπτωση που η ομάδα κερδίσει τον Πανιώνιο με περισσότερους από 12 πόντους διαφορά. Στους 12 πόντους διαφορά υπέρ του Παναθηναϊκού έχουμε ισοπαλία και σε λιγότερους από 12 πόντους διαφοράς του Παναθηναϊκού ή σε νίκη του Πανιώνιου το αποτέλεσμα θεωρείται ως 2 και είναι φυσικά χαμένο.



Σύνολο βαθμών

Το δεύτερο πιο δημοφιλές στοίχημα στο μπάσκετ είναι το Over/Under στο σύνολο των πόντων του αγώνα. Η στοιχηματική σελίδα ορίζει έναν αριθμό, πχ. 150, και οι παίκτες προβλέπουν αν οι συνολικοί πόντοι και των δύο ομάδων στο ματς θα είναι περισσότεροι ή λιγότεροι από 150.



Νικητής αγώνα

Πρόκειται για το κλασικό ποντάρισμα για το ποιος θα κερδίσει τον αγώνα. Τα πράγματα στο μπάσκετ είναι αρκετά διαφορετικά με το ποδόσφαιρο γιατί όταν μια ομάδα είναι φαβορί στο μπάσκετ συνήθως κυριαρχεί κατά κράτος της αντιπάλου του, ενώ στο ποδόσφαιρο που το ματς μπορεί να κριθεί στο ένα γκολ, τα πράγματα μπορούν να «στραβώσουν» πολύ πιο εύκολα για το φαβορί. Έτσι για τον λόγο αυτό, το γεγονός αντικατοπτρίζεται στις αποδόσεις. Σε έναν αγώνα μπάσκετ Παναθηναϊκός-Πανιώνιος οι αποδόσεις θα μπορούσαν να είναι 1,05 για τον άσσο και 10 για το διπλό… Με τον τρόπο αυτό αν θέλετε να ποντάρετε σε ένα φαβορί θα πρέπει να ρισκάρετε πολύ περισσότερα χρήματα απ’ ότι μπορεί να κερδίσετε, κάτι που φυσικά δεν σας συνιστούμε να κάνετε.



Παρολί

Τα παρολί όπως προαναφέραμε είναι στοίχημα στη νίκη πολλαπλών ομάδων μαζί στο ίδιο στοίχημα, το οποίο κερδίζεται μόνο όταν επαληθευτούν όλες οι προβλέψεις μας. Ακόμη και αν προβλέψουμε 5 νίκες σε ένα παρολί των 6 αγώνων, τότε το στοίχημα θεωρείτε χαμένο.

Το στοίχημα στο μπάσκετ δεν είναι δύσκολο και από πλευράς δημοτικότητας, έρχεται πάντα δεύτερο, μετά το ποδόσφαιρο.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου