Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Το "θαύμα" του Καμερούν

Ο εναρκτήριος αγώνας του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1990 επιφύλασσε μία έκπληξη. Την έκανε το Καμερούν απέναντι στην Αργεντινή.

To Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιταλίας το 1990 θεωρείται ένα από τα πιο φτωχά παραγωγικά τουρνουά στην ιστορία των Μουντιάλ. Σημειώθηκαν 2.21 μ.ο γκολ ανά παιχνίδι και οι διαιτητές αναγκάστηκαν να δείξουν 16 κόκκινες συμπεριλαμβανομένου την κόκκινη κάρτα στον Μονζόν, την πρώτη που δόθηκε σε τελικό Μουντιάλ.


Παρά την "μιζέρια" στο θέαμα, οι εκπλήξεις δεν έλειψαν στην διοργάνωση με σημαντικότερη την αναπάντεχη πορεία του Καμερούν που έφθασε μέχρι τα προημιτελικά και αποκλείστηκε από την Αγγλία.

Η ομάδα από την Αφρική ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της με μία απρόσμενη νίκη στον εναρκτήριο αγώνα του Μουντιάλ, κόντρα στην Αργεντινή του Ντιέγκο Μαραντόνα. Το μοναδικό γκολ σημείωσε ο Ομάμ Μπιγίκ με κεφαλιά στο 67'.

Η νίκη του Καμερούν επί της παγκόσμιας πρωταθλήτριας, που πανηγυρίστηκε σε όλη την Αφρική, θεωρείται μέχρι σήμερα μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις μαζί με τη νίκη των ΗΠΑ επί της Αγγλίας το 1950, της Βόρειας Κορέας επί της Ιταλίας το 1966 και της Αλγερίας επί της Γερμανίας το 1982.


Δείτε το βίντεο...





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου