Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Παγκόσμια πρωταθλήτρια σε ύποπτα ματς η Ελλάδα

Η ESSA δημοσιοποίησε την έκθεση της για τα ύποπτα προς χειραγώγηση παιχνίδια εντός του 2015. Η Ελλάδα... αναδεικνύεται παγκόσμια πρωταθλήτρια στο ποδόσφαιρο με τρία "ύποπτα" ματς εντός του 2015.


Ακόμα μία δυσάρεστη πρωτιά πήρε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ESSA ανακοίνωσε την επίσημη έκθεση με τα ύποπτα προς χειραγώγηση παιχνίδι με την Ελλάδα να έχει τα πρωτεία όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η ESSA είναι ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει ως στόχο την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος και παράνομου στοιχηματισμού.

Ανά τρίμηνο, αλλά και στο τέλος κάθε χρονιάς δημοσιοποιεί τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της για τα ύποπτα προς χειραγώγηση παιχνίδια ανά σπορ και χώρα. Συνολικά, 100 περιπτώσεις αγώνων συμπεριλαμβάνονται στην έκθεση με το τένις να είναι εκείνο που κυριαρχεί με 73 υποθέσεις εντός του 2015!

Εκείνο που έρχεται στη δεύτερη θέση είναι το ποδόσφαιρο με 19 αγώνες να κρίνονται ως ύποπτοι. Από αυτά τα ματς τα τρία πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μας, "επίδοση" που δίνει στην Ελλάδα την πρωτιά στην παγκόσμια κατάταξη! Με εξαίρεση την Τουρκία και την Ουκρανία όπου υπάρχουν δύο υποθέσεις, στην υπόλοιπη λίστα βρίσκονται άλλες δώδεκα χώρες που έχουν από ένα ύποπτο παιχνίδι ανάμεσα στις οποίες και η Κύπρος.

Άλλο ένα στοιχείο που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι ότι τα περισσότερα ύποπτα ματς είναι στην Ευρώπη με 38 υποθέσεις να έχουν λάβει χώρα στη γηραιά ήπειρο. Δεύτερη έρχεται η Ασία με 24 και τρίτη η Βόρεια Αμερική με 16.




Αναλυτικά η λίστα:

"ΥΠΟΠΤΑ" ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΜΑΤΣ ΤΟ 2015

Ελλάδα 3

Τουρκία 2

Ουκρανία 2

Αζερμπαϊτζάν 1

Λευκορωσία 1

Βέλγιο 1

Κύπρος 1

Ιρλανδία 1

Μολδαβία 1

Σερβία 1

Σλοβενία 1

Σουηδία 1

Ουνδούρα 1

Νικαράγουα 1




Δείτε το σχετικό γράφημα:





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου