Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Η πέμπτη «πιστολιά» του Μάνταλου σε ΠΑΟ!

Ο Τάσος Λαγός, όντας απόλυτα εκνευρισμένος από τη διαιτησία του Σταύρου Μάνταλου στο ματς με την Ξάνθη, είπε κατά την αποχώρησή του απ' το «Απόστολος Νικολαΐδης» πως «υπάρχουν τρεις τέσσερις διαιτητές που έχουν άχτι τον Παναθηναϊκό και κάνουν συνέχεια τα ίδια...».

Ατάκα που όσο κι αν ορισμένοι θα επιχειρήσουν να της «κολλήσουν» την ταμπέλα της «υπερβολής», για τον Καβαλιώτη ρέφερι δείχνει «περιγραφική» της κατάστασης, αφού στην προχθεσινή διαιτησία του ισχύει το «σύμπτωση πεντάκις επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση».

Ο Μάνταλος έχει σφυρίξει συνολικά 147 αγώνες στην καριέρα του (απ' τη σεζόν 2004-05 όταν μπήκε στους πίνακες της Γ' Εθνικής), εκ των οποίων οι 11 είναι σε ματς του Παναθηναϊκού. Στα 5 εξ αυτών ωστόσο ο ρέφερι απ' την Καβάλα τα έκανε θάλασσα. Η πρώτη φορά ήταν πριν από περίπου 5 χρόνια, στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό Βόλου του Αχιλλέα Μπέου στο Πανθεσσαλικό (17.4.2011).

Ο Μάνταλος άφησε το «τριφύλλι» με 9 παίκτες (39' Καντέ απευθείας, 78' Μπουμσόνγκ με 2η κίτρινη) με δύο αποβολές εφευρέσεις και ο Παναθηναϊκός λύγισε στο 85', χάνοντας με 3-2 (αν και είχε ισοφαρίσει με δέκα παίκτες από 2-0 σε 2-2).

Το δεύτερο «χτύπημα» ήρθε πριν από τρία χρόνια, στη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Πλατανιά στα Περιβόλια, όπου ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε με γκολ του Αναστασάκου στο 87', αλλά ο ρέφερι απ' την Καβάλα δεν είχε δώσει καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του Μαυρία απ' τον Καστέλ στο 58'.

Πέρσι στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη (1-1) ο Μάνταλος δεν έβγαλε ούτε κάρτα σε δύο «δολοφονικά» μαρκαρίσματα του Μητρόπουλου στο πρώτο 25λεπτο, ενώ ανακάλυψε πέναλτι στο 85' σε καθαρό διώξιμο της μπάλας απ' τον Σίλντενφελντ, το οποίο απέκρουσε ο Λουκ Στιλ.

Φέτος ο Μάνταλος «κατάπιε» καθαρό πέναλτι πάνω στον Πέτριτς από τον Τζημόπουλο στο 17ο λεπτό, ενώ ο β' βοηθός του Μεσσήνης δεν είδε το οφσάιντ του Ακόστα στο 1-0. Και ο Καβαλιώτης διαιτητής δεν πήρε πάνω του τη φάση, όπως έκανε ορθώς στο 73' σε αντίστοιχη περίπτωση για τους «πράσινους», όπου ακύρωσε με δική του υπόδειξη γκολ του Καλτσά.

Το κερασάκι ήταν η προχθεσινή διαιτησία του, όπου βεβαίως ελέγχεται απόλυτα για το γεγονός ότι δεν απέβαλε με 2η κίτρινη τον Μπαξεβανίδη όταν «κλάδεψε» τον Καλτσά στο 29', αποφασίζοντας με δύο μέτρα και δύο σταθμά τις αριθμητικές ισορροπίες, οι οποίες εν τέλει έκριναν και τον νικητή.




ΠΗΓΗ

2 σχόλια: