Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Το πρώτο «βιομηχανικό» burger

«Μην τρώτε απ’ έξω, δεν ξέρετε τι σας σερβίρουν». Αν κάποτε πιστέψατε πως οι μητρικές φωνές θα σταματήσουν για το ...κακό fast food γελιέστε. Έφτασε η ώρα να γίνουν ακόμη χειρότερες, ακόμη πιο δυνατές. Ωστόσο, έχετε τη δυνατότητα, για μια και μοναδική φορά στη ζωή σας να αντιτάξετε ένα δυνατό επιχείρημα. Πως ξέρετε, πολύ καλά μάλιστα, τι ακριβώς τρώτε.

Τη Δευτέρα το μεσημέρι, ο Δρ. Μαρκ Ποστ σέρβιρε το πρώτο hamburger φτιαγμένο σε εργαστήριο. Και δεν εννοούμε το ψωμί και τα άλλα υλικά, αλλά το κρέας.

Στα εργαστήρια του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ πήραν κύτταρα από αγελάδες, ανέπτυξαν περισσότερες από 20.000 μυϊκές ίνες μέσα σε διάστημα τριών μηνών και να το το ...μπιφτέκι. Βιολογικά συγγενές και προερχόμενο από βοδινό κρέας, αλλά «αναπτυγμένο» και «μεγαλωμένο» σε σωλήνες εργαστηρίων.

Το μέχρι στιγμής κόστος του όλου project ξεπερνά τις 250.000€ και αναμένεται να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο που τρεφόμαστε, αλλά και τη ζωή πάνω στον πλανήτη, αφού στο μέλλον δεν αποκλείεται ο τόσος μεγάλος αριθμός ζώων να είναι ...περιττός τονίζουν οι επικριτές της κίνησης αυτής.

Σε κάθε περίπτωση, το πρώτο burger του σωλήνα είναι και το πιο ακριβό μέχρι στιγμής. Το θέμα είναι πως μπορείτε να πείτε στη μητέρα σας πως ξέρετε τι τρώτε.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου