Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Γ. Αλαφούζος: Μας έκλεψαν το πρωτάθλημα πέρυσι

Εφ΄ όλης της ύλης μίλησε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή της Θύρας 13, η οποία μεταδίδεται διαδικτυακά και διήρκεσε περισσότερες από δύο ώρες.
Ο παράγοντας των «πρασίνων» υποστήριξε ότι η ομάδα του έχασε άδικα το περσινό πρωτάθλημα και κατέκρινε την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, χαρακτηρίζοντας προκλητική την στάση της ΕΠΟ και της Σούπερ Λίγκας, ενώ μίλησε για τα οικονομικά της ομάδας του και τη μεταγραφική δραστηριότητα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Αλαφούζος μίλησε για:


Την ομάδα του: «Η ομάδα πέρυσι ωρίμασε. Κάποια λάθη που έγιναν στις μεταγραφές αντιμετωπίστηκαν. Έχουμε πολύ καλή επαφή με τους Βόκολο, Φύσσα και Αναστασίου. Υπάρχει μια άλλη επιπέδου συνεργασία. Είμαι πολύ χαρούμενος που γύρισε ο Σωτήρης Νίνης, αλλά και με άλλες μεταγραφές. Είμαστε έτοιμοι. Έχουν αποκαλυφθεί πολλά πράγματα για τον Ολυμπιακό. Πράγματα τα οποία γνωρίζαμε όλοι μας και κανένας δεν μιλούσε».

Τον Γιάννη Αναστασίου: «Είναι αξιοκρατικός, εντιμότατος, ευθύς. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να κερδίσει το πρωτάθλημα. Υπάρχουν αντιξοότητες, πάντα, που προσπαθούμε να τις υπερβαίνουμε».

Την επίθεση στον Κωνσταντίνου: «Εδώ δεν μας έδιναν τα πρακτικά. Υπάρχει μάρτυρας που έχει πει ότι έγινε μέσα. Υπάρχουν τα μαγνητοφωνημένα. Κερδίσαμε ασφαλιστικά μέτρα και πήραμε τα ηχητικά και τα γραπτά. Απλώς, δυστυχώς, η δικαιοσύνη στην Ελλάδα κινείται πολύ αργά. Και η ΕΠΟ είναι απαράδεκτη και ανήθικη που δεν ασχολείται με αυτά. Είναι ντροπή τους. Για τη Σουπερ Λίγκα τι να πω. Είναι άνανδρο. Είναι δυνατόν να έχουν χτυπήσει κάποιον μπροστά στα μάτια του Μποροβήλου και να μην λέει τίποτα. Όλα εδώ, όμως, πληρώνονται κ. Μποροβήλε».

Τους δανεικούς: «Είπαμε να πηγαίνουν μέχρι δύο παίκτες και να μην γίνεται αυτό το κακό που γίνεται με τον Ολυμπιακό. Αυτό είναι θέμα δικαιοσύνης και τήρησης των κανόνων. Όταν γίνεται μία απάτη θα πρέπει να βρεις στοιχεία, αλλιώς το ξέρεις το βλέπεις και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα».

Τη βία: «Χαίρομαι γιατί ο Κοντονής προσπαθεί να καθαρίσει το ποδόσφαιρο. Η βία ξεκινά από τη διαφθορά και τη σαπίλα. Νομίζω το έχει καταλάβει σε μεγάλο βαθμό. Είμαι σίγουρος ότι ο Κοντονής μπορεί να δεχθεί αντιπροσωπία οπαδών. Είναι ανοικτός άνθρωπος».

Το φετινό στόχο: «Νομίζω ότι και οι παίκτες και το τεχνικό τιμ και η διοίκηση κάνουμε ότι μπορούμε για το πρωτάθλημα. Στα μέτρα των δυνατοτήτων μας, κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε».

Τους Καρέλη, Μαυρία και τις μεταγραφές: «Για τον Καρέλη είχαμε μια προσφορά την απορρίψαμε. Ήταν αρκετά εκατομμύρια. Αν έρθει κάτι απίθανο 7-8 εκατομμύρια, αλλάζει το πράγμα. Δεν πουλάμε. Το θέμα Μαυρία είναι ανοικτό. Έχουμε έναν αμυντικό κι έναν επιθετικό, έναν Έλληνα κι ένα ξένο, που κοιτάμε. Είμαστε ευχαριστημένοι με το ρόστερ μας».

Τα οικονομικά: «Τα οικονομικά μας δεν έχουν ακόμα εξυγιανθεί. Προβληματικά χρέη δεν έχουμε, γι αυτό και παίρνουμε άδειες. Πρέπει να πάμε μια φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τότε θα έχουμε οικονομική εξυγίανση. Φέτος το μπάτζετ αυξήθηκε, αλλά τα έσοδα όχι. Ο σκοπός μας είναι να πάμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Κανονικά, εμείς έπρεπε να πάμε. Φέτος έγινε κλοπή του πρωταθλήματος…».

Τις μεταγραφές: «Είμαστε κοντά σε δυο μεταγραφές, άμεσα. Είναι εξελίξιμοι παίκτες. Ο ένας θα γίνει γνωστός άμεσα, ο άλλος όχι άμεσα. Δεν είναι όλοι οι παίκτες προς πώληση. Αν κάποιοι πουληθούν, θα πουληθούν πολύ ακριβά. Πάμε να φτιάξουμε μια μεγάλη ομάδα. Αν δεν κρατήσουμε τους καλούς μας παίκτες, πως θα το κάνουμε αυτό; Θέλουμε να έχουμε ένα σταθερό κορμό. Η ομάδα είναι, πλέον, πιο ώριμη».



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου