Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Europa League: Πολύ μεγάλο ''διπλό'' (1-3) του Ατρόμητου στη Στοκχόλμη

Με μια πολύ μεγάλη νίκη έφυγε από την πρωτεύουσα της Σουηδίας ο Ατρόμητος, που επικράτησε 3-1 της ΑΙΚ Στοκχόλμης στο πλαίσιο του γ΄ προκριματικού γύρου και βρίσκεται πια με το ένα... πόδι στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, με τη ρεβάνς να διεξάγεται την άλλη Πέμπτη στο Περιστέρι.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός της ελληνικής ομάδας, Μιχάλης Γρηγορίου, είχε τονίσει πόσο σημαντικό θα ήταν για την τελική έκβαση της σειράς να σκοράρουν οι παίκτες του ένα, τουλάχιστον, τέρμα. Οι ποδοσφαιριστές του λοιπόν όχι μόνο δεν του χάλασαν το χατίρι, αλλά με τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου προηγούνταν ήδη 2-0!

Ο Μαρσελίνιο, που ήταν εκπληκτικός και έμελλε να αναδειχθεί σε man of the match, δημιούργησε το πρώτο με υπέροχη ατομική προσπάθεια από τα αριστερά, που κατάληξε σε σέντρα στο κεφάλι του Ναπολεόνι για το 0-1 στο 3΄, ενώ στο 15΄ επέλεξε να τελειώσει ιδανικό ο ίδιος με συρτό αριστερό σουτ τη νέα προσπάθειά του.

Οι Σουηδοί ''πάγωσαν'' από την εξέλιξη του αγώνα και δεν είχαν άλλη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο εκτός από την κεφαλιά του Περέιρα στο 27΄, που απέκρουσε εντυπωσιακά ακόμη ένας ''μεγάλος'' της βραδιάς, ο Γκορμπούνοφ.

Ο Λευκορώσος διεθνής έδειξε την κλάση του και στο 48΄, όταν με απίστευτη εκτίναξη στη δεξιά γωνία του απέκρουσε το ανύπαρκτο πέναλτι που είχε καταλογίσει ο Γερμανός ρέφερι Ντίνγκερτ και εκτέλεσε ο Πέιβι.

Στο 69ο λεπτό καταλογίστηκε νέο πέναλτι εις βάρος της αθηναϊκής ομάδας, σε χέρι του Κιβρακίδη. Αυτή τη φορά την εκτέλεσή του ανέλαβε ο αρχισκόρερ της ΑΙΚ, Γκοϊτόμ, που είχε μπει αλλαγή και στέλνοντας την μπάλα στη μέση της εστίας μείωσε σε 1-2 δίνοντας ελπίδες στην ομάδα του.

Πρόσκαιρες όπως αποδείχθηκε, αφού την τελευταία λέξη είπε ο Μαρσελίνιο, γράφοντας ταυτόχρονα και τον επίλογο. Στο 78΄ ο άσος του Ατρόμητου μπήκε στην περιοχή, ελίχθηκε ανάμεσα σε δύο αντιπάλους και ο Σούνμπεργκ τον ανέτρεψε.

Αποβολή (για τον Σουηδό) και πέναλτι (για τον Ατρόμητο), με τον Ούμπιντες να ξεγελά στο 80΄ τον Κάλγκρεν από τα 11 μέτρα και να διαμορφώνει το τελικό 3-1 για την ομάδα του, ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο της πρόκρισης για το συγκρότημα των δυτικών προαστίων.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου