Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Ο Πλατινί ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της FIFA

Ο Μισέλ Πλατινί είναι, πλέον, με κάθε επισημότητα ένας από τους υποψήφιους για την προεδρία της FIFA.

Ο επικεφαλής της UEFA ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή του να διεκδικήσει τον προεδρικό θώκο του σώματος που κυβερνά το παγκόσμιο ποδόσφαιρο και δεσμεύθηκε να εργαστεί ακάματα για την ενότητα και το καλό του αθλήματος.

Στην επιστολή που απέστειλε στους προέδρους και τους γενικούς γραμματείς των 209 ομοσπονδιών-μελών της FIFA, ο Πλατινί έγραψε μεταξύ άλλων:

«Αυτή ήταν μια πολύ προσωπική, προσεκτικά μελετημένη απόφαση, στην οποία ζύγισα το μέλλον του ποδοσφαίρου πλάι στο δικό μου μέλλον. Επίσης με καθοδήγησαν η εκτίμηση, υποστήριξη και ενθάρρυνση που πολλοί από εσάς μου έχετε δείξει» ανέφερε.

«Βρίσκομαι σε μια από αυτές τις αποφασιστικές στιγμές, μπροστά σε μια κρίσιμη στιγμή στη ζωή μου και σε γεγονότα που διαμορφώνουν το μέλλον της FIFA» συνέχισε.

Ο Πλατινί υπογράμμισε τη φιλοδοξία του να ενώσει τον κόσμο του ποδοσφαίρου, φέρνοντας κοντά τις ηπειρωτικές συνομοσπονδίες και προσφέροντας σε όλες τις εθνικές ομοσπονδίες έναν κοινό σκοπό, ενώ τόνισε ότι θα σταθεί «με ενθουσιασμό και πίστη, αλλά επίσης με την ταπεινοφροσύνη κάποιου, ο οποίος γνωρίζει ότι δεν μπορεί να πετύχει μόνος του».

Και η ανακοίνωσε κατέληξε: «Υπολογίζω στην υποστήριξή σας και στην κοινή αγάπη μας για το ποδόσφαιρο, έτσι ώστε, όλοι μαζί, να μπορέσουμε να δώσουμε στις δεκάδες εκατομμυρίων των ποδοσφαιρόφιλων τη FIFA που θέλουν: μια FIFA που είναι υπόδειγμα, ενωμένη και που δείχνει αλληλεγγύη, μια FIFA που είναι σεβαστή, αρεστή και που είναι των ανθρώπων».

Οι υποψηφιότητες θα πρέπει να κατατεθούν έως τις 26 Οκτωβρίου, ενώ οι αρχαιρεσίες για την εκλογή προέδρου θα πραγματοποιηθούν στο έκτακτο συμβούλιο της FIFA, που θα διεξαχθεί στη Ζυρίχη στις 26 Φεβρουαρίου 2016.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου