Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Στη Δικαιοσύνη οι πράκτορες του ΟΠΑΠ για τα VLTs

Κατά του Ελληνικού Δημοσίου, της Επιτροπής Ελέγχου & Εποπτείας των Παιγνίων (ΕΕΕΠ) και κατά παντός υπευθύνου σκοπεύουν να κινηθούν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ για τα παιγνιομηχανήματα (VLTs). Εκπρόσωποι 144 ενδιαφερομένων να λειτουργήσουν τα συγκεκριμένα καταστήματα αναφέρουν ότι η συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΕΕΠ, Αντώνη Στεριώτη, οδηγήθηκε σε αδιέξοδο και ότι τον λόγο τώρα θα λάβουν οι δικηγόροι. Οι ίδιοι αναφέρουν ότι έχουν προχωρήσει σε σημαντικές δαπάνες, προκειμένου να συμμετάσχουν στο έργο, το οποίο λίγο πριν από την έναρξη του ματαιώθηκε.

Σύμφωνα με εκπροσώπους των πρακτόρων, που συναντήθηκαν πρόσφατα με τον πρόεδρο της ΕΕΕΠ, ο κ. Στεριώτης τούς διαβεβαίωσε ότι οι αποφάσεις της ΕΕΕΠ δεν αλλάζουν και ότι θα επιβεβαιωθούν από δηλώσεις της κυβέρνησης που θα ακολουθήσουν. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν συνέβη, και τώρα οι πράκτορες των VLTs σκοπεύουν να κινηθούν νομικά κατά της ΕΕΕΠ και παντός υπευθύνου. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕΕΠ, λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η λειτουργία των καταστημάτων, μετέβαλε τον κανονισμό διενέργειας των παιγνίων των VLTs, καθιστώντας δυσχερέστερη τη διενέργειά τους. Ο ΟΠΑΠ αμέσως αποφάσισε την αναστολή του έργου. Σημειώνεται ότι ο κανονισμός που τροποποιήθηκε από τη νέα ΕΕΕΠ είχε εγκριθεί από την προηγούμενη Επιτροπή μόλις τέσσερις μήνες πριν.

Η ναρκοθέτηση αυτή, ωστόσο, του ΟΠΑΠ οδηγεί ταυτόχρονα σε ένα είδους αυτο-ναρκοθέτησης της ίδιας της κυβέρνησης. Η τελευταία έχει υποσχεθεί στους πιστωτές της, και στο πλαίσιο της τρίτης δανειακής σύμβασης, έσοδα της τάξης των 300 εκατ. ευρώ στη διετία 2015-16 από τα VLTs. Πλέον τα έσοδα αυτά έχουν απομακρυνθεί και τώρα θα πρέπει να αναζητηθούν τα ισοδύναμα μέτρα. Επιπλέον, είναι σίγουρο ότι ο ΟΠΑΠ δεν θα μείνει με δεμένα τα χέρια, αλλά θα διεκδικήσει την επιστροφή των περίπου 600 εκατ. ευρώ που έχει δαπανήσει μέχρι σήμερα στο συγκεκριμένο έργο, και μάλιστα εντόκως. Μόνον 560 εκατ. ευρώ κατέβαλε ο οργανισμός στο Ελληνικό Δημόσιο για την απόκτηση της σχετικής άδειας.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου