Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Champions League: Νίκησε (2-1) την Μπριζ και ελπίζει ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες στο Τσάμπιονς Λιγκ ύστερα από επτά χρόνια (!), επικρατώντας στο ''Απόστολος Νικολαΐδης'' της Κλαμπ Μπριζ με 2-1 και αποκτώντας ένα μικρό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς, την Τετάρτη 5 Αυγούστου.

Το παιχνίδι ήταν εξαιρετικό και ταυτόχρονα δραματικό από την αρχή έως το τέλος του, με τους ''πράσινους'' να βρίσκονται πίσω στο σκορ αλλά να αντιδρούν, να χάνουν πέναλτι αλλά να ισοφαρίζουν λίγο αργότερα, να μένουν με παίκτη λιγότερο πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα να φτάνουν στη νίκη με νέο πέναλτι!

Οι Βέλγοι προηγήθηκαν στο 10΄, όταν στη σέντρα του Βανάκεν το κέντρο άμυνας έμεινε ''ορφανό'' καθώς ο Σάντσεθ είχε βγει πάνω του για να τον καλύψει και ο Μπομπό με κεφαλιά έγραψε το 0-1, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Βανάκεν έχασε απίστευτη ευκαιρία για το 0-2, όταν εντελώς μόνος πλάσαρε άουτ από τα τέσσερα μέτρα!

Στο 34΄ ο Μπρουζίς απέκρουσε (με τα πόδια) το κακοχτυπημένο πέναλτι του Μπεργκ, που είχε κερδίσει ένα λεπτό νωρίτερα ο Καρέλης από τον Μέχελε, αλλά στο 37΄ ο Σουηδός άσος ''εξιλεώθηκε'' ισοφαρίζοντας με κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Νίνη στο δεύτερο δοκάρι των Βέλγων.

Στο 43΄ ο Ρώσος διαιτητής της αναμέτρησης απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Σάντσεθ για δυνατό φάουλ στον Ντιαμπί, με τον Ισπανό στόπερ να κάνει κακό ντεμπούτο με τη νέα ομάδα του σε επίσημους αγώνες. Κι ενώ φαινόταν ότι η βελγική ομάδα θα έχει το ''πάνω χέρι'' στο παιχνίδι, η Μπριζ δεν μετουσίωσε σε γκολ την υπεροχή της και το πλήρωσε με ήττα.

Στο 65ο λεπτό, λοιπόν, ο σκόρερ των φιλοξενούμενων έγινε μοιραίος για την ομάδα του. Σε μια ακίνδυνη φάση στην περιοχή ο Μπομπό χρησιμοποίησε εμφανώς το χέρι για να αποκρούσει, αλλά η φάση εκτυλίχθηκε μπροστά στον διαιτητή που έδειξε αμέσως τα 11 μέτρα και ο Καρέλης με ψυχραιμία διαμόρφωσε το τελικό 2-1.



ΠΑΟ: Κοτσόλης, Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Σάντσεθ, Ζέκα, Βέμερ, Ατζαγκούν (46΄ Τριανταφυλλόπουλος), Νίνης (46΄ Λαγός), Πράνιτς, Μπεργκ, Καρέλης (73΄ Λουντ).

ΜΠΡΙΖ: Μπρουσέζε, Ντε Φο, Ντουάρτε, Ντε Μποκ, Μέχελε, Μπομπό (72΄ Ντε Σούτερ), Σίμονς, Βάσκεθ (60΄ Ιθκουιέρδο) , Βανάκεν, Βόρμερ, Ντιαμπί.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου