Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Η πιο εντυπωσιακή Boxing Day όλων των εποχών

Με αφορμή την Boxing Day που... έρχεται (26/12), το sport-fm.gr σας θυμίζει την πιο εντυπωσιακή και συνάμα πιο παραγωγική «χριστουγεννιάτικη» αγωνιστική που έχει διεξαχθεί ποτέ.


Η Boxing Day, είναι ένα έθιμο στην Αγγλία που σίγουρα ζηλεύουν πολλοί ποδοσφαιρόφιλοι. Ο κόσμος προτιμάει από το να κάτσει στο σπίτι του, να βάλει το κασκόλ της αγαπημένης του ομάδας και να πάει στο γήπεδο να την υποστηρίξει. Τα γήπεδα γεμίζουν ασφυκτικά, σαν να είναι μια απλή αγωνιστική μέσα στον χρόνο…

Με αφορμή την ερχόμενη Boxing Day (26/12), το sport-fm.gr σας θυμίζει την εντυπωσιακότερη και συνάμα παραγωγικότερη «χριστουγεννιάτικη» αγωνιστική, η οποία διεξήχθη στις 26 Δεκεμβρίου του 1963 (σεζόν 1963/64). Δέκα ματς, εξήντα έξι γκολ και την Ίπσουιτς που είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα δύο σεζόν πριν, να διασύρεται από την Φούλαμ με 10-1 (κεντρική φωτογραφία).

Αξίζει να σημειωθεί πως στο τέλος της χρονιάς, η Λίβερπουλ κατέκτησε το πρωτάθλημα με την Γιουνάιτεντ να τερματίζει δεύτερη με τέσσερις βαθμούς λιγότερους και την Έβερτον στην τρίτη θέση. Αντιθέτως, Ίπσουιτς και Μπόλτον δεν κατάφεραν να «σώσουν» την κατηγορία.


Αναλυτικά οι δέκα αναμετρήσεις σε εκείνη την ιστορική Boxing Day

Μπλάκπουλ - Τσέλσι 1-5
Μπέρνλι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 6-1
Φούλαμ - Ίπσουιτς 10-1
Λέστερ - Έβερτον 2-0
Λίβερπουλ - Στόουκ 6-1
Νότιγχαμ Φόρεστ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 3-3
Σέφιλντ Γουένσντεϊ - Μπόλτον 3-0
Γουέστ Μπρομ - Τότεναμ 4-4
Γουέστ Χαμ - Μπλάκμπερν 2-8
Γουλβς - Άστον Βίλα 3-3







ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου