Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Πριν ή μετά τις εκλογές το νομοσχέδιο για το τζόγο;

Αβέβαια παραμένει μέχρι στιγμής η κατάσταση στη χώρα μας αναφορικά με την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για τη ρύθμιση του διαδικτυακού τζόγου και πολλά ερωτηματικά δημιουργούνται για το αν η κυβέρνηση θα σπεύσει να «τελειώσει» το θέμα πριν τις εκλογές, ή οι ρυθμίσεις για τα τυχερά παιχνίδια θα πραγματοποιηθούν από τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές.

Σύμφωνα με δημοσίευση της εφημερίδας «Το Πρώτο Θέμα», η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να επαναφέρει τις ρυθμίσεις που αποσύρθηκαν πρόσφατα με σκοπό να αποκτήσει τον έλεγχο η Επιτροπή Ελέγχου Παιγνίων, η οποία θα είναι εκείνη που τελικά θα αποφασίσει για τα ποιες εταιρείες θα λάβουν άδειες λειτουργίας στο διαδίκτυο.

Στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί το εν λόγω σενάριο, ευνοημένος θα είναι σίγουρα ο ΟΠΑΠ, καθώς ο παλαιότερος νόμος καταργείτε και όπως εκτιμά ο ίδιος ο Οργανισμός, οι νέες ρυθμίσεις θα αυξήσουν την μεικτή κερδοφορία από το internet στα 200 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ κος Σπανουδάκης, ο ΟΠΑΠ ζητά την επαναφορά των ρυθμίσεων και θεωρεί πως έχει το μονοπώλιο του αθλητικού στοιχήματος έως το 2020 και στο διαδίκτυο, επομένως η οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση θα μπορούσε να πάρει νέα άδεια μόνο για την προσφορά μόνο παιχνιδιών διαδικτυακού καζίνο…




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου