Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Ξεκινά αγώνας των ομάδων για την απόδοση ποσοστού από το «Πάμε Στοίχημα»

Στον Πρωθυπουργό θα τεθεί άμεσα η πολιτική οικονομικής… ασφυξίας που επιχειρεί να εφαρμόσει η νέα διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. στον ελληνικό αθλητισμό – Σκέψεις ακόμα και για αναβολή στην έναρξη των πρωταθλημάτων.

Καταιγιστικές αναμένονται οι εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ, καθώς οι ενέργειες της διοίκησης της ΟΠΑΠ ΑΕ και τα ποσά που εμφανίζεται διατεθειμένη να «επενδύσει» για να... χρυσώσει το χάπι της εκμετάλλευσης της παρουσίας τους στο «Πάμε Στοίχημα», σε καμία περίπτωση δεν ικανοποιούν το σύνολο των ελληνικών ομάδων της Super League και της Basket League.

Ήδη, έχει σημάνει... συναγερμός στις διοικήσεις των ΠΑΕ και των ΚΑΕ και οι συζητήσεις μεταξύ των μελών των ομάδων για μια από κοινού συντονισμένη δράση, διασφάλισης των συμφερόντων τους, βρίσκονται σε ιδιαίτερα προχωρημένο επίπεδο.

Η διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. εμφανίζεται αδιάλλακτη και επιχειρεί να επαναδιαπραγματευθεί όλες τις συμβάσεις που βρήκε στο τμήμα μάρκετινγκ σε ισχύ από το προηγούμενο διοικητικό καθεστώς. Και επιχειρεί  να επαναδιαπραγματευθεί με όρους που χαρακτηρίζονται τουλάχιστον υποτιμητικοί, καθώς οι Τσέχοι δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται σε ποιους απευθύνονται, κυρίως δε, ότι το βασικό τους προϊόν στο κομμάτι του στοιχήματος, δεν είναι άλλο από τη... δωρεά χρήσης των brand names όλων των ελληνικών ομάδων, από το ελληνικό δημόσιο.

Μια δωρεά που οι εκάστοτε κυβερνήσεις επιχειρούσαν μέσω των διοικήσεων της ΟΠΑΠ Α.Ε. να «εξαγοράσουν» από ανταποδοτικές χορηγίες, καθώς ουδέποτε δέχτηκαν οι Υπουργοί Πολιτισμού και Αθλητισμού, αλλά και ο ΟΠΑΠ να βάλουν στο τραπέζι το θέμα της απόδοσης ποσοστού επί των κερδών από το «Πάμε Στοίχημα».

Και αυτό το μέτωπο είναι που παραμένει ορθάνοικτο και πλέον μπαίνει στην κορυφή της ατζέντας των κορυφαίων ομάδων μπάσκετ και ποδοσφαίρου που έχουν ήδη κινητοποιήσει τα νομικά τους επιτελεία, ώστε να είναι προετοιμασμένα για κάθε ενδεχόμενο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τραπέζι έχει πέσει ήδη και η επ' αόριστον αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος μπάσκετ μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα των χορηγιών που θα λάβουν οι ομάδες της Α1 από τον ΟΠΑΠ, ενώ εντός των ημερών, πλήρη ενημέρωση για το πρόβλημα που έχει αποκτήσει τεράστιες διαστάσεις, θα λάβουν τόσο το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού όσο και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς.

Τα ανοικτά μέτωπα είναι πάρα πολλά για την κυβέρνηση και το τελευταίο που θα ήθελε στην παρούσα φάση είναι να βρεθεί απέναντι με τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και όλες τις υπόλοιπες ομάδες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, αλλά και τους υπόλοιπους φορείς στα υπόλοιπα αθλήματα, καθώς και εκεί οι συνθήκες που διαμορφώνονται από τη νέα τάξη πραγμάτων στον ΟΠΑΠ είναι τραγικές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει ήδη λάβει το μήνυμα και θα επιδιώξει να βρει σημεία προσέγγισης με τους Τσέχους που άλλα έλεγαν πριν πάρουν στα χέρια τους το «τιμόνι» του ΟΠΑΠ και άλλα πράττουν.

Και εκείνο που φοβάται η κυβέρνηση και έχει πράγματι λόγους να φοβάται, είναι το ενδεχόμενο μαζικών προσφυγών στα δικαστήρια και διεκδίκησης αποζημίωσης από τις ομάδες, για εκμετάλλευσή τους από τον ΟΠΑΠ στο κομμάτι του στοιχήματος και μάλιστα με αναδρομική ισχύ.

Αν κάτι τέτοιο υλοποιηθεί και προκύψει δικαίωση των ελληνικών ομάδων από τα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια, τότε η «μαύρη τρύπα» που θα προκύψει θα είναι τέτοια που οι Τσέχοι θα φύγουν... τρέχοντας, καθώς τα κεφάλαια που θα απαιτηθούν για την απόδοση διαφυγόντων κερδών εννέα ετών θα είναι τεράστια.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου