Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Προκρίνεται ο Ατρόμητος, δύσκολα για Αστέρα

Στα... μαλακά έπεσε ο Ατρόμητος, που έχει το πάνω χέρι για την πρόκριση από τον γ' προκριματικό γύρο στα πλέι οφ του Europa League.

Οι Περιστεριώτες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τη νικήτρια του ζευγαριού Σαράγεβο-Χάουγκεσουντ (0-1), με τους Νορβηγούς να έχουν το πάνω χέρι ενόψει της ρεβάνς της 24ης Ιουλίου.

Αντίθετα, στα... βαθιά θα χρειαστεί να κολυμπήσει ο Αστέρας Τρίπολης, εφόσον υπερκεράσει το εμπόδιο της Ροβανιέμι, καθώς στο δρόμο του πέφτει η γερμανική Μάιντς, του Στέφανου Καπίνο!

Οι Αρκάδες αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 χθες (17/7) με την Ροβανιέμι κι έχουν το πάνω χέρι για την πρόκριση.

Και οι δυο εκπρόσωποί μας (σ.σ.: εφόσον προκριθεί κι ο Αστέρας Τρίπολης) θα αγωνιστούν στις 31 Ιουλίου, ενώ οι ρεβάνς θα λάβουν χώρα στις 7 Αυγούστου.



Το προφίλ της Μάιντς

Αν πάρουμε ως δεδομένο ότι ο Αστέρας δεν θα σκοντάψει και θα «καθαρίσει» την Ροβανιέμι (1-1 το πρώτο ματς εκτός), το έργο του στον γ' προκριματικό γύρο είναι εξόχως δύσκολο, καθώς καλείται να αντιμετωπίσει την Μάιντς του Στέφανου Καπίνο. Το πρώτο ματς θα διεξαχθεί την Πέμπτη, 31 Ιουλίου, ενώ η ρεβάνς στις 7 Αυγούστου.

Οι Γερμανοί είχαν δυο σημαντικές απώλειες μέσα στο καλοκαίρι. Αυτή του προπονητή, Τόμας Τούχελ, που ήταν ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας κι έδωσε τη θέση του στον Κάσπερ Χιούλμαντ που πήρε πρωτάθλημα έπειτα από 40 χρόνια στη Νορβηγία με την Στρομγκόντσετ.

Η άλλη απώλεια είναι αυτή του διεθνή Καμερουνέζου επιθετικού, Τσούπο Μετίν, ο οποίος είχε πέρυσι 10 γκολ στο πρωτάθλημα σε 32 συμμετοχές (19 βασικός, 13 αλλαγή). Η Μάιντς πέρυσι τερμάτισε στην 7η θέση της Μπουντεσλίγκα με 53 βαθμούς κι έτσι εξασφάλισε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League. Στα κύπελλα Ευρώπης θα συμμετάσχει για τρίτη φορά.



Το ρόστερ

Τερματοφύλακες: Στέφανος Καπίνο, Λορίς Κάριους, ΡόμπινΖέντνερ

Αμυντικοί: Νικόλτσε Νοβέσκι, Μπενεντίκτ Σάλερ, Στέφαν Μπελ, Ζούνιορ Ντίας, Τζούλιαν Κοχ, Παρκ Τζου-Χο, Νίκο Μπούνγκερτ, Γκονζάλο Xάρα

Μέσοι: Τσινεντού Έντε, Γιοχάνες Γκέις, Κριστόφ Μορίτζ, Τόντορ Νεντέλεφ, Γιούνους Μάλι, Κου Χα-Τσεόλ, Τζούλιαν Μπαουμγκάρτλινγκερ, Ντάνιελ Μπροζίνσκι, Ελκίν Σοτό, Νικολάι Μίλερ

Επιθετικοί: Σεμπάστιαν Πόλτερ, Νικίτα Ρουκάβτσγια, Ντάνι Σαχίν, Σίντζι Οκαζάκι, Πέταρ Σλίσκοβιτς



Αυτή είναι η Χάουγκεσουντ

Πρόκειται για μια νέα ομάδα, που ιδρύθηκε μόλις το 1993. Η καλύτερή της σεζόν στο νορβηγικό πρωτάθλημα ήταν η περσινή, που τερμάτισε τρίτη στο πρωτάθλημα πίσω από τις Στρόμγκοντσετ και Ρόζενμποργκ.



Κι αυτή είναι η Σαράγεβο...

Πρόκειται για μια από τις καλύτερες ομάδες της Βοσνίας, η οποία τερμάτισε στην τρίτη θέση του γειτονικού πρωταθλήματος, ενώ στην ενωμένη Γιουγκοσλαβία ήταν η πιο επιτυχημένη ομάδα της περιοχής.

Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, κινείται στην μετριότητα και πιθανότατα ούτε και φέτος θα καταφέρει να προχωρήσει περισσότερο στη διοργάνωση, καθώς ηττήθηκε με 1-0 στην έδρα της από την Χάουγκεσουντ.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου