Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Formula 1 και στο Αζερμπαϊτζάν από το 2016

Και επίσημα ανακοινώθηκαν τα όσα είχε πει ο Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού τού Αζερμπαϊτζάν, Azad Rahimov, με τη Formula 1 να κάνει ένα ακόμη άνοιγμα σε νέες αγορές. Έτσι, το 2016, θα διεξαχθεί το πρώτο Grand Prix στο Μπακού, την πρωτεύουσα της χώρας με πληθυσμό περίπου 2,5 εκατ. κατοίκους.

Αν και υπήρχε αισιοδοξία ότι θα μπορούσε αυτό να γίνει από του χρόνου, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι τα σχέδια πήραν αναβολή για έναν χρόνο.

Ο κ. Rahimov δήλωσε για τη συμφωνία: "Είμαστε πολύ ευτυχείς, που ανήκει το Μπακού στην οικογένεια της Formula 1", δήλωσε ο Μπέρνι Έκλστον κατά την υπογραφή των συμβολαίων. "Το Αζερμπαϊτζάν είναι ένα μοντέρνο, ευρωπαϊκό κράτος. Με τη Formula 1 ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο στην επιτυχημένη ιστορία μας, ώστε να φέρουμε στη χώρα μας τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα στον κόσμο", υπογράμμισε ο υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού του Αζερμπαϊτζάν, Ασάντ Ραχίμοφ.

Το Μπακού θα φιλοξενήσει το 2015 τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες (European Games), στους οποίους θα λάβουν μέρος μεταξύ 12 και 28 Ιουνίου περίπου 6.000 αθλητές και αθλήτριες σε 19 διαφορετικά αθλήματα.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου