Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Η μέρα της μεγάλης προδοσίας

Πώς ο ηγέτης μιας ομάδας, έγινε προδότης καθώς προτίμησε να συνεχίσει την καριέρα του στη μισητή αντίπαλο. Δείτε το χρονικό της μετακίνησης και video με τις ακραίες αντιδράσεις των οπαδών.  

Στις 24 Ιουλίου του 2000 ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης  Φλορεντίνο Πέρεθ κάνει πράξη την προεκλογική του υπόσχεση και αρπάζει από την μισητή αντίπαλο Μπαρτσελόνα τον Λουίς Φίγκο. Η διοίκηση της «βασίλισσας» κατέβαλε το ποσό ρεκόρ  57 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τον Πορτογάλο που υπήρξε ηγέτης των Καταλανών για πέντε χρόνια. Ο παίκτης – σύμβολο των «μπλαουγκράνα» άφησε το «Καμπ Νόου» προκειμένου να γίνει μέλος των θρυλικών «γκαλάκτικος».

Παράλληλα έγινε το «κόκκινο πανί» για τους φίλους της πρώην ομάδας του και ένα από τα πιο ανεπιθύμητα πρόσωπα στη Βαρκελώνη.  Η επιστροφή του στο γήπεδο της Μπράτσα, ως αντίπαλος  σημαδεύτηκε από έντονα επεισόδια, ενώ  κάθε επίσκεψή του στην Καταλονία ήταν για τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό σκέτος εφιάλτης. Οι οπαδοί αντιδρώντας του έχουν πετάξει κατά καιρούς μπουκάλια από ουίσκι, διάφορα μικροαντικείμενα καθώς και μια γουρουνοκεφαλή! Ο Φίγκο ήταν ακόμα μια ακόμα αιτία της κόντρας των  δύο αιώνιων εχθρών της Ισπανίας.  Με τη φανέλα των Μαδριλένων έζησε μεγάλες στιγμές με κορυφαία  την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ  το 2002. Στο «Μπερναμπέου» έμεινε μέχρι το 2005, ενώ συνέχισε την καριέρα του στην Ίντερ. Το ρεκόρ της μεταγραφής  θα καταρριφθεί στις 9 Ιουλίου 2001 και πάλι από την «βασίλισσα», με τη μεταγραφή του Ζινεντίν Ζιντάν.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου