Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

ΟΠΑΠ: Με ατομική κάρτα παίκτη

Τα παιγνιομηχανήματα  του ΟΠΑΠ θα λειτουργούν με ατομική κάρτα παίκτη η οποία σε κάθε χρήση θα απαιτεί την πληκτρολόγηση κωδικού αριθμό (PIN). 

Κάθε παίκτης θα πρέπει να έχει ηλικία τουλάχιστον 21 ετών, ενώ η έκδοση της ατομικής κάρτας παίκτη θα γίνεται με την επίδειξη είτε αστυνομικού δελτίου ταυτότητας είτε διαβατηρίου. Τα νέα μίνι-καζίνο που θα αναπτυχθούν από τον ΟΠΑΠ θα μπορούν να λειτουργούν οποιεσδήποτε ώρες από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας. Η λειτουργία τους μπορεί να εκτείνεται μέχρι 4.00 το πρωί, εφόσον πρόκειται για τις ημέρες της Παρασκευής και του Σαββάτου. Αυτές είναι μερικές προβλέψεις του νέου κανονισμού διεξαγωγής τυχερών παιγνίων μέσω των παιγνιομηχανών.

Σημειώνεται ότι η έκδοση του συγκεκριμένου κανονισμού σημαίνει και την αντίστροφη μέτρηση για την εγκατάσταση των 16.500 παιγνιομηχανών στην επικράτεια της χώρας από τον ΟΠΑΠ. Ο τελευταίος έχει χρονικό περιθώριο 18 μηνών από τη δημοσιοποίηση του κανονισμού στο ΦΕΚ για την εγκατάσταση των μηχανών.

Αύριο Τρίτη 29 Ιουλίου αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από την κατάληξη της μεταβίβασης του ΔΕΣΦΑ στην αζέρικη εταιρεία Socar, καθώς εκπνέει η δίμηνη προθεσμία που έχει στη διάθεσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αξιολόγηση της πιστοποίησης του ΔΕΣΦΑ ως ανεξάρτητος Διαχειριστής υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς των Αζέρων.

Την πιστοποίηση απέστειλε στην Επιτροπή η ΡΑΕ στις 29 Μαΐου και, σύμφωνα με τον κοινοτικό κανονισμό, θα πρέπει η Κομισιόν, εντός δύο μηνών, να απαντήσει εάν την εγκρίνει. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει απάντηση, ο κανονισμός προβλέπει σιωπηρή αποδοχή της πιστοποίησης που τίθεται ως προαπαιτούμενο για την έγκριση και ολοκλήρωση της μεταβίβασης του 66% του ΔΕΣΦΑ στη Socar.

Σχεδόν ένας μήνας πριν εκπνεύσει η προθεσμία (28 Αυγούστου) της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης για την Cyclon Ελλάς και η Motor Oil απέχει μόλις 1,87% από το να ελέγξει το 90% του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής της. Ετσι θα μπορέσει να κάνει χρήση της μεθόδου squeeze out και να ζητήσει τη διαγραφή της μετοχής από το χρηματιστήριο.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου